Xiaomi uviedlo smart hodinky Mitu Children Learning Watch 4Pro

Spoločnosť Xiaomi je momentálne lídrom na trhu smart náramkov vďaka výborne vybavenému a lacnému modelu Mi Band 4. Zároveň ponúka aj smart hodinky pod svojimi samostatnými značkami. Jej najnovšie hodinky Mitu Children Learning Watch 4Pro ale nepatria práve k najlacnejším. O to viac je prekvapivé, že sú určené pre deti. Podľa portálu GizmoChina môže byť dôvodom dvojica kamier a systém Android OS namiesto Wear OS.

Detský dizajn a Android 8.1 Oreo

Hodinky už na prvý pohľad pôsobia detským dojmom. Matné čierne telo a plastový remienok s výberom pestrých farieb to iba podčiarkujú. Telo aj displej majú štvorcový tvar so zaoblenými rohmi podobne ako u populárnych Apple Watch. Uhlopriečka displeja je 1,78 palcov a hustota pixelov 326 PPI. Jeho ochranu zabezpečí 2.5D zahnuté tvrdené sklo Gorilla Glass 3 s ochranným náterom podobným diamantu proti poškrabaniu a tvrdosťou 9H. Systém Android OS 8.1 Oreo poháňa čipset Qualcomm Snapdragon Wear 2500 s 1GB RAM a vnútornou pamäťou s veľkosťou 8 GB. Nechýba ani NFC čip alebo podpora 4G LTE.

Duálna kamera a duálne GPS slúži rodičom a nie dieťaťu

Najzaujímavejším prvkom hodiniek je ale duálna kamera a duálna GPS. Obidva parametre poslúžia rodičom ku kontrole svojich deti, čo bude určite témou diskusií. Jeden snímač kamery na vrchnej strane hodiniek má 5 megapixelov, svetelnosť f/2.4 a uhol záberu 82 stupňov. Vďaka nemu môžu rodičia vidieť tvár dieťaťa a viesť s ním videohovory. Druhý snímač so zoomom je na strane hodiniek, má 8-megapixelov, svetelnosť f/2.2, uhol záberu 84,9 stupňov a T-LENS ultra-rýchle ostrenie. Jeho úlohou je snímať okolie. Obidva snímače môžu fungovať súčasne. GPS s duálnou L1 + L5 frekvenciou a podporou umelej inteligencie umožní rodičom nájsť polohu dieťaťa okamžite, a to aj v obchodných centrách, na vlakových staniciach a letisku.

Vzdelávacie funkcie a sebavedomá cena

Hlavnou úlohou Mitu Children Learning Watch 4Pro je ale deti vzdelávať. Slúži im k tomu hlasový asistent Xiaoai, pomocou ktorého si dieťa môže vybrať rôzne vysokokvalitné vzdelávacie aplikácie zahŕňajúce čínštinu, angličtinu, matematiku, sociálne, zábavné, logické myslenie a ďalší obsah. Podporuje tiež interaktívny nástroj na výučbu angličtiny s podporou ústnej praxe, hodnotenie presnosti výslovnosti detí s pomocou umelej inteligencie, americkú výslovnosť a ďalšie výukové funkcie. Cena hodiniek ale nie je ľudová, v prepočte stoja 170 eur, čo je na spoločnosť Xiaomi cena netradične vysoká.

Náš tip
Smartfón šéfa Amazonu bol hacknutý cez WhatsApp účet
Disqus Comments Loading...