Stane sa čínske Xiaomi novým vlastníkom spoločnosti GoPro?

Čínske Xiaomi vystupuje na svetovom trhu ako piaty najväčší výrobca smartfónov. V širokom portfóliu spoločnosti nechýba rôzne príslušenstvo ako slúchadlá, fitness náramky, inteligentné hodinky či notebooky alebo inteligentné domáce spotrebiče. Bloomberg priniesol informáciu, že práve Xiaomi by sa mohlo stať novým vlastníkom známej značky GoPro, ktorá sa momentálne trápi vo finančných problémoch.

Náš tip
Xiaomi predstavilo svoju Siri – asistenta Xiao
Stane sa čínske Xiaomi vlastníkom spoločnosti GoPro?

Xiaomi a GoPro

Spoločnosť GoPro, známy výrobca akčných kamier, bola založená ešte v roku 2002. Jej zakladateľom bol Nick Woodman. Poslednú dobu sa však finančne trápi, a to malo za následok aj stratu zamestnancov. V januári tohto roka spoločnosť takisto prerušila svoje pôsobenie na trhu s dronmi. Navyše, tvorca spoločnosti sa vyjadril, že je pripravený predať svoju spoločnosť.

“Ak by existovala príležitosť zlúčiť GoPro s väčšou materskou spoločnosťou, ktorá by nám pomohla rozširovať naše podnikanie a poskytnúť lepšiu návratnosť investícií, privítali by sme možnosť preskúmať takúto príležitosť.” – hovorí Nick Woodman, tvorca spoločnosti GoPro.

Keď sa spoločnosť GoPro stala v roku 2014 populárnou, jej hodnota bola vyššia ako 10 miliárd dolárov. Avšak rok 2018 priniesol výrazné zníženie akcií o približne 36% a tiež pokles trhovej hodnoty spoločnosti, ktorá sa zastavila na úrovni 700 miliónov dolárov. Aktuálne nie sú dostupné ďalšie detaily spomínanej akvizície. Ak by však spoločnosť GoPro prešla pod krídla Xiaomi, mohla by získať odhadom približne 1 miliardu dolárov.

Náš tip
Bezdrôtová nabíjačka štandardu Qi od Xiaomi stojí len príjemných 15 EUR!
Disqus Comments Loading...