Xiaomi predstavilo lacné smart hodinky Mibro Lite

GizChina.com

Čínska spoločnosť Xiaomi už roky uvádza na trh smart hodinky pod samostatnými značkami, ako je napríklad Amazift. Pod svojou ďalšou samostatnou značkou Mibro teraz podľa portálu GizChina prináša lacný model Mibro Lite.

Xiaomi Amazfit GTR 42 mm

{{shop_name}} od {{product_price}}

Hodinky vyzerajú jednoducho a zároveň elegantné

Hodinky majú jednoduchý a praktický dizajn, ktorý asi najviac pripomína konkurenčné hodinky Samsung Galaxy Watch Active2. Okamžite upútajú 1,3-palcovým AMOLED displejom zasadeným do kovového tela s priemerom 43 milimetrov.  Displej je chránený sklom s 2.5D technológiou, ktorý je zasadený do veľmi úzkeho rámčeka.

Foto: Aliexpress.com

Telo spĺňa certifikáciu certifikáciou odolnosti IP68, čo hodinky robí odolnými proti prachu a vode do hĺbky 1,5 metra po dobu 30 minút. V bazéne v nich však radšej neplávajte, pretože na také podmienky sa záruka nevzťahuje. Hodinky vážia Váži iba 48 gramov a ich hrúbka činí 9,8 milimetrov. Medzi senzormi hodiniek nechýba snímač srdcového tepu a senzor na meranie hladiny kyslíka v krvi – SpO2.

Výdrž 10 dní a príjemná cena

Hodinkami možné taktiež sledovať kvalitu spánku a merať rozličné športové aktivity. Celkovo dokážu rozoznať až 15 rôznych športových aktivít ako beh, bicyklovanie alebo dokonca aj futbal. Hodinky možno tiež použiť ako vzdialený ovládač fotoaparátu, alebo pre ovládanie prehrávanej hudby. Samozrejmosťou je zobrazovanie notifikácií zo smartfónu a to vrátane služieb  Skype, Twitter, Facebook, WhatsApp, Instagram, VK alebo Snapchat.

Foto: GizChina.com

Hodinky sú ďalej vybavené batériou s kapacitou 230 mAh, ktorá zaistí výdrž na jedno nabitie až po dobu 10 dní v základnom režime. Pokiaľ budete hodinky používať denne so zapnutým meraním srdcového tepu, tak sa ich výdrž zníži na 8 dní a menej. Cena Mibro Lite v čínskych obchodoch je v prepočte 52 eur. Balenie s piatimi ďalšími remienkami v rôznych farbách je cena v prepočte 54 eur.

Náš tip
Už budúci rok sa na smartfónoch dočkáme vylepšenej GTA trilógie
Disqus Comments Loading...