Xiaomi Mi Box: Android TV a podpora pre 4K rozlíšenie | Google I/O 2016

Hugo Barra niekoľko dní pred začiatkom konferencie Google I/O 2016 avizoval, že si pripravil niečo zaujímavé. Indície boli síce nejasné, no niečo naznačovali. Očakávali sme, že Xiaomi predstaví nový set-top box v kombinácii so systémom Android TV a aj nejakým herným príslušenstvom. Presne to sa naplnilo a čínsky výrobca predstavil nový Xiaomi Mi Box s podporou Android TV a výstupu so 4K rozlíšením.

Zariadenie nie je prvým z tejto kategórie od čínskeho výrobcu, no bude jedným z prvých, ktoré sa dostanú aj za hranice Ázie. Novinka sa totiž bude predávať oficiálne aj v USA. Používatelia sa môžu tešiť na výstup v rozlíšení 4K a frekvenciou 60 FPS. Nebude chýbať ani podpora pre HDR, Dolby Digital Plus a DTS sourround sound. K dispozícii bude šikovný Bluetooth ovládač s podporou pre hlasové povely a ak budete mať záujem, budete si môcť zadovážiť aj špeciálny Mi Game Controller, vďaka ktorému si budete môcť naplno vychutnať aj hry.

Hoci o platforme Android TV sme toho v poslednej dobe veľa nepočuli, Google teraz sľubuje viacero noviniek. Jednou z nich sú aj nové zariadenia od výrobcov ako Sony, Sharp a ďalších. Aby ale používatelia tieto zariadenia skutočne využili, budú potrebovať aj viac obsahu. O to sa zasa postarajú ďalší partneri, ako napríklad Spotify, ABC, CNN a niekoľko ďalších. Xiaomi pritom bližšie nešpecifikovalo, kedy sa začne nový Xiaomi Mi Box predávať, no malo by sa tak stať už čoskoro.

Zdroj: Android Central

Disqus Comments Loading...