Telekom prichádza s Wow Wi-Fi: Internetom pokryje celú domácnosť, vrátane garáže či pivnice

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Operátor Telekom si pre nás pripravil netradičnú tlačovú konferenciu, stretli sme sa totiž priamo v garáži. Presne tak. Garáž nemusí slúžiť len na parkovanie automobilu, využitia môže nájsť rôzne. A môžete v nej mať dokonca aj internet. Operátor nám tu predstavil novú službu s názvom Wow Wi-Fi.

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Služba bude spustená už 1. augusta. Jej cieľom je rozšírenie dostupnosti internetu doslova do každého kúta vašej domácnosti. Vrátane garáže, pivnice či viacerých poschodí. Telekom vám ponuku ušije na mieru a technici všetko doladia priamo u vás. Odídu až vtedy, keď poviete, že s pripojením ste spokojní.

Prečo práve Wow Wi-Fi?

Je to pomerne jednoduché. V domácnostiach nám pribúdajú zariadenia, ktoré sa pripájajú na internet bezdrôtovo. Či už ide o smartfóny, tablety, notebooky alebo aj zariadenia inteligentnej domácnosti. Počas ich používania sa môže stať, že rýchlosť internetu nebude ideálna, a to najmä vďaka slabšiemu signálu.

Telekom vám nainštaluje takéto zariadenie | Zdroj: Miroslav Schwamberg

A práve tu prichádza na rad nová služba od Telekomu. Jej cieľom je zlepšiť kvalitu Wi-Fi signálu, a tým umožniť bezproblémové pokrytie celej domácnosti a zaručiť rýchle pripojenie aj v prípade, keď ste od routra ďalej, napríklad v inej miestnosti.

Služba je určená pre každý internetový program v rámci optiky, VDSL a ADSL. Rýchlosť pripojenia samozrejme určuje zakúpený internetový program, cieľom tejto novej služby nie je pripojenie zrýchliť, ale zabezpečiť, aby bolo dostupné všade tam, kde potrebujete.

Ako to celé funguje?

Služba funguje na báze mesh. Ak o ňu máte záujem, môžete očakávať príchod technika, ktorý riešenie do vášho bytu či domu nainštaluje a nastaví presne tak, ako potrebujete. Odchádza vtedy, keď poviete, že ste spokojní.

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Technik zariadenia nainštaluje presne tam, kam je to potrebné. Finálny počet mesh zariadení určuje plocha a rozloženie domácnosti. Základom sú tri balíky služby Wow Wi-Fi, ktoré sa odlišujú najmä na základe plochy nehnuteľnosti, a to nasledovne:

  • Wow Wi-Fi M (rozloha do 60 m2, napríklad menší byt)
  • Wow Wi-Fi L (rozloha 61 až 100 m2, spravidla väčší byt)
  • Wow Wi-Fi XL (rozloha od 101 m2, vhodné pre poschodový dom)

Koľko stojí Wow Wi-Fi?

Konečná ceny služby závisí od internetového programu zákazníka a jednotlivých technológií. V zásade platí, že čím vyšší program internetu zákazník má, tým nižší je poplatok za extra službu Wow Wi-Fi.

Cena pre program OptikNET

Wow Wi-Fi Štart Ideál Extra Max
M (do 60 m2) 5 € 3 € 2 € 1 €
L (61-100 m2) 7 € 4 € 3 € 1 €
XL (101+ m2) 9 € 5 € 4 € 1 €

Cena pre programy na technológiách ADSL a VDSL

Wow Wi-Fi M/M+ Štart/Štart+ L/L+ Ideál/Ideál + XL resp. Max
M (do 60 m2) 5 € 3 € 1 €
L (61-100 m2) 7 € 4 € 2 €
XL (101+ m2) 9 € 5 € 3 €

Súčasťou každého balíčka je prémiový router. Pri M a L verziách je cena pevná a technik nainštaluje potrebný počet zariadení. V prípade balíka XL je riešenie individuálnejšie. Jeho finálnu podobu určí technik podľa potreby. Štandardne sú v ňom tri mesh zariadenia, v prípade potreby sa za štvrté dopláca 1 € mesačne.

Náš tip
iQOO 10 Pro na videu: Takto vyzerá extrémne 200 W nabíjanie v praxi
Disqus Comments Loading...