Službe WeLeakInfo, ktorá predáva kradnuté dáta, unikli dáta

Zdroj: Weleakinfo.com

Služba zameraná na predaj kradnutých dát sa stala sama obeťou. Jej zákazníci, ktorí využívali nákup rôznych ukradnutých prístupových hesiel, sa dostali na verejnosť. A to vďaka hacku, ktorý umožnil databázu odkryť.

Príbeh WeLeakInfo

Služba WeLeakInfo skončila svoju púť približne pred rokom. V oblasti kyberhrozieb predstavovala najmä na americkom kontinente známu službu. Zameriava sa na predaj ukradnutých prístupov, hesiel a e-mailov do najrôznejších webov. Ak ste teda mali záujem o prístup k určitej službe a platba za oficiálne členstvo sa vám zdala vysoká, potom WeLeakInfo mohol byť riešením.

Za svoju existenciu (päť rokov) stihla predať prístup k viac ako 12 miliónov používateľských hesiel a mien do najrôznejších webových stránok. Samozrejme, ak takúto službu využívate, nechcete, aby o vašej záľube niekto iný vedel. No iróniou celého príbehu je, že po tom, ako službu začala kontrolovať zo strany FBI, táto nechala prepadnúť registráciu domény a priestor na únik bol pripravený.

A tak sa vyše 24 tisíc zákazníkov, ktorí v minulosti nakupovali kradnuté prístupy cez WeLeakInfo, dostalo na svetlo internetu. A databáza je skutočne veľká, bolo z čoho brať. FBI píše, že celková kapacita nazhromaždených údajov predstavuje 12 miliárd indexovaných záznamov. Ide o mená a heslá, e-maily, heslá, telefónne čísla, kreditné karty a podobne. Identifikovaných bolo 10 tisíc porušení ochrany osobných údajov. Teraz je k dispozícii databáza a každý si za malý poplatok môže pozrieť, čo všetko je v nej ukryté.

Zdroj: Krebsonsecurity.com

Dáta, ktoré unikli z WeLeakInfo obsahujú skutočne všetky údaje, ktoré používateľ zadával a server ich o ňom uchovával. Ide v prevažnej miere o kreditné karty, IP adresy, celé mená a fyzické adresy samozrejme vrátane prístupových údajov na rôzne weby. Dnes je už údajný pôvodca a tvorca WeLeakInfo zatknutý. Ide o 22- ročného mladíka z Veľkej Británie (Gerald Murphy), ktorého chytili po tom, ako úrady získali doménu a prístupy k nej.

Celý príbeh ukazuje na skutočnú absurditu. Tí, ktorí platia za kradnuté dáta, sa stanú terčom úniku vlastných údajov, ktoré použili pri platbe za tie kradnuté.

Disqus Comments Loading...