Waze na Slovensku začal skúšobne preberať informácie z Google Maps

Sociálne zameraná navigácia Waze začala na Slovensku získavať informácie o doprave priamo z Google máp. Ide o funkciu, ktorá je dostupná vďaka akvizícii Waze-u samotným Googlom, no zároveň ide o úplnú novinku na našom území. Táto zmena umožní vodičom rýchlejšie získať informácie o dopravných obmedzeniach, kolónach, či prekážkach na ceste. Funguje to nasledovne:
  1. Waze servery neustále získavajú z Google Máp serverov aktuálne kolóny.
  2. Ak Waze na zistených úsekoch aktuálne nemá k dispozícii realtime dáta (t.j. cez daný úsek za posledné minúty neprešli žiadni vodiči s Waze), vloží informáciu o kolóne z Google Maps.
  3. Kolóna sa zobrazí farebným vyznačením úseku s rýchlosťou a ovplyvní aj výpočet trasy (t.j. ak existuje rýchlejšia cesta, Waze ju použije).
Automatická úprava trasy pri zmene dopravnej situácie počas navigovania
Zmena odhadu času príjazdu kvôli čerstvej nehode na diaľnici
Uzávierka ulice 29. augusta z dôvodu pádu lešenia
Waze obchádza pomalú kolónu
Za posledné týždne Waze eviduje až 70-percentný nárast počtu používateľov oproti rovnakému obdobiu minulého roka, pričom noví používatelia túto funkciu rozhodne pri cestovaní ocenia. Veríme, že sa komunitná navigácia bude i naďalej rozširovať o ďalšie zaujímavé funkcie a rozhodne sa tešíme na jej ďalšie vylepšenia a novinky.
Disqus Comments Loading...