Vybíja sa váš smartfón rýchlejšie, ako by mal? Môže za to Waze a Android Auto

Obľúbená navigačná aplikácia Waze patrí medzi najpoužívanejšie na celom svete. V roku 2013 ju odkúpila spoločnosť Google za 1,3 miliardy dolárov a niektoré zaujímavé funkcionality integrovala aj do aplikácie Google Mapy. Waze však stále zostal ako samostatná aplikácia, takže používatelia si môžu naplno vychutnávať všetky jej výhody. Portál 9to5google teraz informoval o nepríjemnosti súvisiacej s platformou Android Auto.

Aplikácia Waze sa nezatvára

Navigáciu Waze vo veľkom využívajú aj motoristi, ktorých vozidlá podporujú Android Auto. Mať možnosť dopredu vedieť, čo sa deje na ceste, je niekedy na nezaplatenie. Avšak Waze má momentálne s touto platformou problém, aj po vypnutí a opustení vozidla zostáva aplikácia otvorená na pozadí.

Nemali by ste prehliadnuť:

To sa samozrejme okamžite prejaví vo forme rýchlejšieho vybíjania smartfónu. Aplikácia ale zaseknutá nie je, takže riešenie je v tomto prípade pomerne jednoduché. Stačí ju jednoducho zatvoriť. No prečo by ste to mali robiť manuálne, keď by sa to malo stať automaticky? Je to zbytočná robota navyše, na ktorú musíte myslieť.

Na riešení problému sa už pracuje

Vývojári Waze už o probléme vedia a spoločnosť robí všetko pre to, aby ho čo najskôr odstránila. Momentálne najnovšou verziou aplikácie Waze je v4.93.5, no očakáva sa, že náprava príde až vo verzii v4.95.0. Čiže nie v tej najbližšej. Kedy sa tak stane, zatiaľ nevieme. Ak ste v poslednom čase spozorovali rýchlejšie vybíjanie vášho Android smartfónu a používate Waze na platforme Android Auto, práve toto môže byť dôvodom.

Developer: Waze
Price: Free
Disqus Comments Loading...