Cez VIAMO posiela peniaze už 11 000 Slovákov

Nová služba VIAMO, pre bezhotovostne prevody peňazí medzi bankovými účtami cez mobilný telefón, sa teší veľkej obľube. Len týždeň od oficiálneho spustenia si aplikáciu Tatra banky a VÚB banky stiahlo a aktivovalo viac ako 11 000 používateľov. Počas tohto obdobia sa objem peňažných prevodov cez túto službu vyšplhal na 43 tisíc eur.

„VIAMO je ideálne na malé a rýchle prevody peňazí medzi známymi a presne na to ho ľudia začali okamžite používať,“ hovorí Adam Marek, CEO spoločnosti VIAMO, a.s., ktorá službu vyvinula. „Veríme, že rýchle šírenie služby VIAMO povzbudí ďalšie banky k tomu, aby sa pripojili do systému.“

Typickým spôsobom použitia služby VIAMO je najmä vyrovnávanie si malých dlhov v baroch a reštauráciách, na spoločenských a kultúrnych podujatiach, za darčeky či výlety. „Potešilo nás, že používatelia sami začali prichádzať na nové situácie, v ktorých sa im hodí VIAMO. Na internetových bazároch sa objavili predajcovia, ktorí ho uvádzajú ako preferovaný spôsob platby, pretože im uľahčuje vysporiadanie platieb a na rozdiel od dobierky je zadarmo,“ dodáva A. Marek.

Náš tip
VIAMO: Platenie cez mobil nebolo nikdy jednoduchšie

 „Tešíme sa z vysokého záujmu o túto službu. Čísla potvrdzujú, že ľudia sa neboja inovácií, ak sú užívateľsky jednoduché a najmä praktické,“ vyjadril sa Juraj Bojkovský, riaditeľ odboru elektronických distribučných kanálov Tatra banky.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 2.0.44
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.0.44
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: TS

Disqus Comments Loading...