UniApps: Aplikácia pre študentov vysokých škôl na Slovensku

Nová aplikácia Uniapps, ktorá je dostupná od dnešného dňa (23.10.2012) na Google Play, by mala uľahčiť život študentom na takmer všetkých slovenských univerzitách. Momentálne sa v aplikácii môžu prihlásiť len študenti Žilinskej univerzity v Žiline, no už čoskoro majú pribudnúť ďalšie vysoké školy.

  

Aplikácia ponúka moderne a funkčné prostredie. Hneď po jej spustení je k dispozícii ponuka so zoznamom univerzít, do ktorých sa môžete prihlásiť – zatiaľ len ŽU. Po prihlásení na vás čaká aktuálny denný rozvrh a možnosť prepnúť sa na súkromné správy posielané medzi študentami. K dispozícii je tiež zoznam spolužiakov, ktorí navštevujú rovnakú študijnú skupinu.

  

V ľavom hornom menu sa nachádza menu s ďalšími položkami a funkciami. Okrem schránky s prijatými, odoslanými správami môžete tiež správy vytvárať. Čo by mohli študenti oceniť je kalendár s týždenným náhľadom a rozvrhom jednotlivých dní. Každá vyučovacia hodina v kalendári obsahuje informácie o čase, predmete, type hodiny (prednáška, cvičenia, laboratórne cvičenia) a miestnosti. Každému študentovi sa navyše zobrazuje jeho aktuálny rozvrh v danom dni, ktorý sa zobrazí hneď po prihlásení. V aplikácii sa nachádzajú aj informácie o kluboch a ich členoch.

  

V aplikácií Uniapps majú byť do konca roka pridané ďalšie funkcie a možnosť získania informácií týkajúcich sa stravovania a dopravy. V stravovaní nájdu študenti aktuálne informácie o otváracích hodinách jedálne a prípadne upozornenia na odstávky. Zaujímavá bude aj doprava, v ktorej sa budú zobrazovať odchody trolejbusov, električiek či iných dopravných prostriedkov na základe zadanej cieľovej stanice a rozvrhu. V budúcich aktualizáciách sa tiež plánuje pridanie možnosti prihlásiť sa na skúšky priamo z aplikácie alebo checklist povinností, ktoré musí študent splniť napríklad na začiatku školského roku – prihlasovanie na povinne voliteľné predmety a podobne. 

Aplikácia by určite nemala chýbať žiadnemu študentovi, ktorý navštevuje Žilinskú Univerzitu v Žiline a neskôr aj iné univerzity na Slovensku.

Aktualizované:

Do aplikácie bola pridaná Univerzita Jozefa Pavla Šafárika v Košiciach, kde sa prihlasuje nie loginom do AiS2 ale pomocou Facebooku. Predtým než sa prihlásite musíte si prihlasovanie pomocou tejto sociálnej siete aktivovať v systéme .

Verzia: 41@2016/08/05
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 41@2016/08/05
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...