Testy ukazujú, že aplikácia Task Killer má len minimálny vplyv na životnosť batérie

Aj keď Google nemá rád Task Killer aplikácie, už od vydania Froyo hovorí, že má množstvo regulácií priamo v OS, ktoré ich nahradia. Existujú aj ďalšie vyjadrenia, ktoré hovoria, že „killer“ aplikácií zvyšujú spotrebu batérií. Podľa dôsledného prieskumu redakcie PC World, to tak v skutočnosti nie je ako sa prezentuje navonok. Po spustení najobľúbenejšieho napríklad Advanced Task Killer prostredníctvom svojich testov dospeli k záveru, že kontrola aplikácií a ďalších služieb nemá takmer žiadny vplyv na životnosť batérie telefónu.

Vo svojom teste použili 5 zariadení: HTC Evo 3D, Sensation 4G a Thunderbolt, Motorola Droid BIONIC a Samsung Galaxy S II. Kým HTC telefóny ukázali zlepšenie výdrže batérie o 2-4% (v rámci štatistickej chyby), Bionic stagnoval, a Galaxy S II vlastne stratilo malé množstvo energie. Aplikácia bola nastavená na zastavenie procesov, ktoré nie sú používané s pravidelnosťou jednej hodiny.

Tieto zistenia však nehovoria ani v prospech „killerov“ aplikácií, ale ani v prospech šetrenia batérie. Dokonca aj tvorca Advanced Task Killer neobhajuje jeho použitie a poskytuje len informácie v domnienke, že mýtus sa rozplynie. Task Killer aplikácie sa môžu používať na zastavenie nečinných procesov aj naďalej, no takúto možnosť poskytuje aj priamo menu vášho telefónu.

Zdroj: http://androidcommunity.com/

 

Disqus Comments Loading...