TEST | APC M10: Power banka s kapacitou 10 000 mAh

Predĺžiť si výdrž dnešných inteligentných zariadení nie je nikdy na škodu a urobiť tak môžete aj vďaka nespočetnému množstvu rôznych externých batérií – tzv. power baniek. Jedna prichádza aj od známej spoločnosti APC, ktorá sa preslávila napríklad aj svojimi záložnými zdrojmi pre počítače. Power Banka APC M10 preto vzbudila aj našu pozornosť a rozhodli sme sa ju otestovať.

Konštrukcia:

APC M10 patrí k tým robustnejším záložným batériám. Nie je sa však čomu čudovať, keďže jej kapacita nadobúda úctyhodných, no dnes už dá sa povedať bežných, 10000 mAh. Konštrukcia je pomerne pevná, a to aj napriek tomu, že je vyrobená z plastu. Punc prémiovosti dodáva sklo, ktoré pokrýva prednú a zadnú stranu batérie. To síce vyzerá pekne, ale iba dovtedy, dokým nechytíte zaraidenie do ruky. Je totižto doslova magnetom na odtlačky prstov. Navyše, pri prenášaní v ruksaku alebo nešetrnom zaobchádzaní dôjde bez pochýb aj k jeho poškriabaniu.

Telo sa nijako výrazne neodlišuje od iných zariadení tohto druhu. Na prednej strane nájdete indikátor nabitia, ktorý je tvorený štvoricou LED diód. Na pravom boku to je zelené tlačidlo zapnutia a navrchu konektory pre pripojenie nabíjačky a zariadení, ktoré budete chcieť nabíjať. K dispozícii sú dva USB porty s rôznym výstupným výkonom. Jeden dokáže nabíjať s prúdom do 2,4 A, ten druhý udáva údaj 1 A. To je inak všetko. Na šasi batérie nájdete už len logotyp spoločnosti a niekoľko popisov, ktoré udávajú základné parametre zariadenia.

Vydrží dlho nabíja sa dlho

Batéria má kapacitu 10-tisíc mAh a od toho sa odvíja aj dĺžka jej nabíjania. V priemere budete nabíjať celý pracovný deň – teda 8 hodín, ktoré udáva aj výrobca na svojich webových stránkach. Nie je to práve najkratší čas, je však priemerom triedy. Niektoré power banky s touto kapacitou sa dokonca nabíjajú aj 10 a viac hodín. Čo sa týka nabíjania zariadení, my sme dokázali na jedno nabitie dobiť smartfón 2,3-krát. Jedenkrát sme dobili zariadenie s kapacitou batérie 2600 mAh, 1,3 krát mobil s 3100 mAh batériou. Pri menších kapacitách nabijete smartfón aspoň 3 až 4-krát. Časy nabíjania odpovedajú bežným nabíjačkám, ktoré výrobcovia dodávajú aj so smartfónmi –  aspoň teda v prípade 2,4A výstupu.

Cena a dostupnosť

APC M10 je v slovenských e-shopoch dostupný v cene začínajúcej na 26 eurách. Pri tejto kapacite je to trochu viac ako u konkurencie, v tomto prípade si ale priplácate za rýchlejšie nabíjanie, či za renomovanú značku, akou APC určite je.

Disqus Comments Loading...