Spoločnosť TCL plánuje aktualizovať svoje televízory na Android 11

Android je v dnešnej dobe veľmi rozšírenou platformou. Dôkazom je aj fakt, že tento operačný systém beží nielen na smartfónoch či tabletoch, ale aj na televízoroch. Známejším producentom televízorov so systémom Android TV je napríklad TCL. Táto firma podľa informácií z webu XDA-developers chystá aktualizovať svoje TV modely na najnovší Android 11 v priebehu tohto roka.

Náš tip
Netflix: Toto je zoznam seriálov, na ktoré sa môžeme tešiť v roku 2021

Televízory TCL z rokov 2019 a 2020 dostanú Android 11

Spoločnosť TCL prehlásila, že televízory, vyrobené v rokoch 2019 a 2020 získajú počas aktuálne prebiehajúceho roku update na Android 11. Reč je o televízoroch, určených aj pre európsky trh.

Aktualizácia ma okrem iného priniesť podporu ALLM (Auto Low Latency Mode), viacero vstavaných aplikácií či klávesnicu Gboard TV, ktorá má v sebe zakomponovanú technológiu prevodu hovorenej reči na text, predpoveď vášho písania a ďalšie zaujímavé vlastnosti.

TCL poznamenalo, že modely z roku 2018 update nedostanú. Za zmienku ďalej stojí, že na sociálnej sieti Twitter zverejnil účet TCL Europe Tweet, hovoriaci o “zlepšení vášho používateľského zážitku aktualizáciou z Android TV na systém Google TV”. TCL je tak veľmi hrdé, že môže byť jedným z prvým, kto tak tento rok učiní.

Nie je známe, či sa Google TV dočkajú aj aktuálne modely

Znie to tak, že implementácia Google TV je na rade hneď po tom, čo sa Android 11 dostane na televízory značky TCL. Iné zdroje však naznačujú, že spomínanej Google TV sa dočkajú iba nadchádzajúce televízory, ktoré ešte iba budú v tomto roku predstavené. V porovnaní so starou známou Android TV má údajne ísť o radikálny krok vpred, v rámci inteligentných televízorov a ich používateľských prostredí.

Myslíme si, že sa oplatí zmieniť niekoľko TV modelov, ktorých aktualizácia na Android 11 by už mohla byť naplánovaná. Reč je napríklad o TCL X915, C815, C715, P815 a mnohých ďalších.

Na záver by sme sa vás radi opýtali, či vlastníte televízor značky TCL. Pokiaľ je tomu tak, do diskusie pod článkom sa môžete s nami podeliť o skúseností s používaním. Myslíte si, že aktualizácia na Android 11, respektíve na novú Google TV by bola fajn riešením? Dajte nám vedieť.

Náš tip
SWAN GO je nová internetová televízia, ktorá je už dostupná pre Samsung Smart TV
Disqus Comments Loading...