Tri nové smartfóny TCL ponúkajú fotoaparát so 4 snímačmi | CES 2020

Čínska spoločnosť TCL je známa tým, že vyrába zariadenia pre iné značky alebo mobilných operátorov. Taktiež ide o druhého najväčšieho výrobcu televízorov na svete. Tentokrát podľa portálu GSMarena uviedla na trh trojicu smartfónov pod vlastnou značkou – TCL 10 5G, TCL 10 Pro a TCL 10L. Všetky tri ponúknu fotoaparát so štyrmi snímačmi za cenu pod 500 eur.

TCL 10 5G

Svoj najvyšší model TCL 10 5G s podporou 5G sietí predstavila spoločnosť priamo na prebiehajúcom veľtrhu CES 2020 v Las Vegas. 5G modem je v smartfóne súčasťou čipsetu Qualcomm Snapdragon 765G, ktorý je určený pre herné smartfóny strednej triedy. Veľkosť displeja novinky výrobca nešpecifikoval, ale je plochý, s dierou pre selfie kameru v ľavom hornom rohu a vyrobený v divízii spoločnosti pre displeje TCL CSOT. Hlavný fotoaparát novinky má 64 megapixelov. Zvyšné snímače výrobca bohužiaľ nešpecifikoval. Zaujímavosťou je, že snímače sú uložené v horizontálnej polohe a po stranách majú až 2 duálne LED blesky. Pod fotoaparátom je snímač odtlačkov prstov.

TCL 10 Pro

Druhý smartfón TCL 10 Pro má mať podobné parametre ako TCL 10 5G. Chýba mu ale podpora 5G a zmeny sa týkajú displeja aj fotoaparátu. Displej je typu AMOLED. Vďaka tomu má zahnuté okraje podobne ako vlajkové modely Samsungu a snímač odtlačkov. Okrem toho má klasický výrez pre selfie kameru miesto diery ako tomu je pri modeli TCL 10 5G. Na zadnej strane má 64-megapixelový fotoaparát dva klasické LED blesky miesto duálnych.

TCL 10L

Posledný, najnižší model, ponúkne opäť displej s dierou pre selfie kameru v ľavom hornom rohu. Fotoaparát na zadnej lesklej sklenenej strane má síce opäť 4 snímače, ale hlavný snímač má nižšie 48-megapixelové rozlíšenie. Pod fotoaparátom nájde zákazník snímač odtlačkov. Bližšie špecifikácie tak ako predošlým dvom modelom výrobca neprezradil. Plné predstavenie sa má udiať budúci mesiac na kongrese MWC 2020 v Barcelone.

Náš tip
Alcatel 3L (2020), 1S (2020) a 1B: Tri lacné novinky pre rok 2020
Disqus Comments Loading...