Sony Xperia XZ Premium, XZ1 a XZ1 Compact dostávajú aktualizáciu na Android 9.0 Pie

Japonská spoločnosť Sony už dlhu dobu patrí z pohľadu aktualizácií softvéru k najpoctivejším výrobcom smartfónov. Nedávno spoločnosť zverejnila zoznam svojich Xperia smartfónov, ktoré by mali dostať aktualizáciu na Android 9.0 Pie. Minulý mesiac sa tak stalo u modelov Sony Xperia XZ2  a XZ2 Compact. Teraz sa dostáva aj na staršie modely Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1 a Sony Xperia XZ1 Compact.

Aktualizácia nesie číselné označenie 47.2.A.0.306. Pôvodne mala prísť už koncom októbra, ale bolo nutné doladenie chýb. Napriek tomu, že sa jedná o Android 9.0 Pie, tak Sony si neadaptovalo jeho nové navigačné gesta. Zmenou prešlo grafické rozhranie aplikácie fotoaparátu, ktorý by mal po novom 1080p videá pri frekvencii 960 fps. Pre video by mala pribudnúť aj podpora HDR. Prítomná by mala byť októbrová bezpečnostná záplata systému Android. Aktualizácia by mala byť dostupná skrz OTA. Všetky tri smartfóny boli uvedené na trh ešte minulý rok behom leta a jesene.

Náš tip
Predajné čísla smartfónov Sony sú stále nelichotivé. Predáva menej a menej
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...