Sony opäť spustilo aktualizáciu na Nougat pre Xperie Z3+, Z4 Tablet, Z5 a Z5 Premium (aktualizované)

Sony pozastavuje aktualizácie svojich zariadení po tom, čo sa na nich objavili viaceré chyby. Výrobca to potvrdil aj na svojom blogu, kde ako hlavný dôvod uvádza problémy so zvukom a výkonom čítania zašifrovaných dát z pamäťovej karty. Ako dlho bude oprava trvať zatiaľ nevieme, Sony však na svojom webe uvádza, že sa veci pokúsi vyriešiť čo najrýchlejšie.

Viacerí používatelia zažívali problémy spojené s prehrávaním zvuku cez aplikácie tretích strán a rýchlosťou čítania dát zo zašifrovaných pamäťových kariet po tom, čo aktualizovali na Android 7.0 Nougat. Jadro problému sme identifikovali a pokúsime sa ho čo najskôr opraviť. Aktualizáciu s korektným firmvérom spustíme akonáhle to bude možné.

Pozastavenie aktualizácii sa týka väčšiny modelov Xperia, ktoré začali dostávať novší Android v posledných dňoch. Ide o zariadenia Xperia Z5, Xperia Z5 Premium, Xperia Z3+ a Xperia Z4 Tablet.

Doplnené: 10.2.2017:  (pôvodný článok je z 21.1.2017 s názvom Sony pozastavilo aktualizáciu na Nougat pre Xperie Z3+, Z4 Tablet, Z5 a Z5 Premium )

Sony obnovuje aktualizáciu a začína sprístupňovať firmvér s označením buildu 32.3.A.0.376. Ten opravuje problémy, ktoré mal Nougat pri prvom spustení aktualizácie.

Náš tip
Aktualizáciu na Android 7.0 Nougat dostáva už aj Sony Xperia Z3+

Náš tip
Sony Xperia Z5 a Z5 Premium začínajú dostávať aktualizáciu na Android 7.0 Nougat

Zdroj: phonearena

Disqus Comments Loading...