Sony Core: Príslušenstvo pre sledovanie aktivity [CES 2014]

Po tom, čo LG predstavilo na CES Lifeband Touch a slúchadlá pre monitoring srdcovej aktivity sa na veľtrhu objavilo aj ďalšie príslušenstvo, tentokrát od spoločnosti Sony. Kuni Suzuki, prezident a CEO Sony Mobile predstavil na pódiu počas tlačovej konferencie “najmenší gadget, ktorý Sony kedy vytvoril”. Reč je o zariadení Sony Core, ktoré podobne ako produkty LG slúži na sledovanie fyzickej aktivity svojho používateľa.

Sony Core sa narozdiel od iných produktov tejto kategórie venuje aj sociálnemu životu používateľa. Okrem toho, že dokáže sledovať váš pohyb alebo ako dlho spíte, udržiava si tiež prehľad o zhotovených fotografiách, hudbe, ktorú práve počúvate a ako často komunikujete s jednotlivými priateľmi. Všetky tieto údaje sú samozrejme sústredené v mobilnej aplikácií, kde ich môžete sledovať. Core sa pripája k smartfónom pomocou Bluetooth, prostredníctvom ktorého odosiela dáta so senzorov (dáta zbiera a ukladá aj keď smartfón nie je v dosahu). Tieto sú potom v aplikácii zmiešané s uvedenými sociálnymi údajmi.

Suzuki sa však ospravedlňoval, že avizované príslušenstvo zatiaľ nie je dokončené a Sony je v jednaniach s výrobcami tretích strán, aby Core získal veľkú škálu príslušenstva, akým je napríklad farebný náramok. To znamená, že finálnu podobu Sony Core ešte uvidíme niekedy v budúcnosti.

MojAndroid.sk vám prináša všetky Android novinky z CES 2014.

Zdroj: techcrunch

Disqus Comments Loading...