Snapdragon 820 láme rekordy. V AnTuTu mu namerali 83774 bodov

Aj keď zatiaľ nejde o oficiálne hodnoty a namerané skóre musíme brať s určitou rezervou, je možné, že nová generácia čipsetu bude skutočne takéto hodnoty dosahovať. Koniec koncov, dvojnásobný výkon oproti svojmu predchodcovi potvrdil aj Qualcomm vo svojom blogu.

Nový čipset Snapdragon 820 je tvorený Kryo jadrami, ktorých je celkovo 8 a pracujú s taktom do 2,2 GHz. Okrem vysokého výkonu má byť nový procesor aj mimoriadne efektívny, čím by sa mali znížiť aj nároky na batériu a predlžiť tak chod na jedno nabitie. Zariadenie, na ktorom bolo skóre na úrovni 83-tisíc bodov namerané sa vola Green Orange X1 Pro a je vybavené Full HD displejom, 4 GB RAM a 64 GB vnútornej pamäte. Takto vysoké skóre mohlo byť teda dosiahnuté aj vďaka displeju s menším rozlíšením. Dnešne high-endy totižto bežné dosahujú skóre aj nad 60-tisíc (Samsung Galaxy S6), majú však už displeje s 2K rozlíšením. (boli vykonané dve merania – jedno s výsledkom 82307, druhé s 83774)

Každopádne, nový čip by sa mohol v zariadeniach objaviť ešte do konca tohto alebo začiatkom budúceho roka. A podobne ako každý rok, aj tento očakávame, že prekoná svojho predchodcu na viacerých frontoch.

Náš tip
Qualcomm odhalí mobilný malware skôr, ako spôsobí škody

Zdroj:androidcommunity

 

Disqus Comments Loading...