Tento smartfón vám odmeria teplotu, obsahuje bezdotykový teplomer

Asi každý si posledný polrok počas epidémie koronavírusu aspoň raz preventívne zmeral teplotu. Sú aj takí, ktorí si ju momentálne merajú pravidelné. Čo ak ale nie je k dispozícii klasický teplomer? Práve s tým by im mohol pomôcť nový čínsky Android smartfón Umidigi A7S s integrovaným bezdotykovým teplomerom. Informáciu o zariadení priniesol český portál SvetAndroida.

Teplotu zmeria pomocou infračerveného snímača

Smartfón meria teplotu podobne ako bežný bezdotykový teplomer pomocou infračerveného snímača, ktorý je uložený na zadnej strane pri snímačoch fotoaparátu. Infračervený snímač sa po spustení aplikácie teplomeru rozsvieti a následne ho namierite pár centimetrov od vášho alebo cudzieho čela. Behom pár pár sekúnd máte na displeji zobrazenú nameranú teplotu. V aplikácii by nemala chýbať ani história nameraných hodnôt. Smartfón sa tiež chváli podporou komunikačného protokolu Push-to-talk (PTT).

Mala operačná pamäť a systém Android Go

Umidigi A7S sa predáva v modrej, čiernej a zelenej farbe plastového tela, ktoré má úpravu proti odtlačkom prstov. Displej má 6,53 palcov, HD+ rozlíšenie a pomer strán 20:9. O výkon sa stará čipset MediaTek MT6737 s 2 GB RAM. Kvôli malej operačnej pamäti je systém Android 10 vo verzii Android Go. Vnútorná pamäť má 32 GB a je možné ju rozšíriť micro SD kartami.

Smartfón nemá snímač odtlačkov, ale môžete ho odomknúť pomocou 8-megapixelovému selfie fotoaparátu so svetelnosťou f/1.8. Zadný fotoaparát tvorí 13-megapixelový snímač so svetelnosťou f/1.8, 8-megapixelový ultraširokouhlý snímač s uhlom záberu 120 stupňov a 2-megapixelový hĺbkový snímač. Nechýba LTE, 3,5 mm jack pre slúchadla alebo USB-C konektor. Batéria má slušnú kapacitu 4150 mAh. Cena Umidigi A7S nepresahuje 100 eur.

Tabuľka parametrov:

Displej 6,53 palcov, LCD, HD+ rozlíšenie
Čipset MediaTek MT67372
RAM 2 GB
Vnútorná pamäť 32 GB, micro SD
Zadný fotoaparát
  • 13 MP, f/1.8
  • 8 MP, ultraširokouhlý
  • 2 MP, hĺbkový
Selfie fotoaparát 8 MP, f/1.8
Konektivita LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, USB-C, 3,5 mm jack
Batéria 4150 mAh, 5 W
Rozmery 164 x 77,14 x 9,45 milimetrov
Váha 195 gramov
Náš tip
Salón elektromobilov 2020 Košice: Subaru dorazí so svojimi hybridmi Forester E-Boxer a XV E-Boxer
Disqus Comments Loading...