Smart Banka 2023: poznáme najlepšiu bankovú aplikáciu. Padol rekord aj v počte hlasujúcich

Zdroj: Miloš Debnár

V poradí ôsmy ročník ankety Smart Banka je na konci a my sme spoznali jej víťazov. Ide o jedinečnú anketu, v ktorej sme v spolupráci s čitateľmi hľadali banky s najlepším bankovníctvom a smart funkcionalitami na Slovensku.

Hlasovať za najlepšie aplikácie ste mohli od 23.1. 2023 do 31.3.2023. Na základe odovzdaných hlasov môžeme teraz vyhodnotiť najlepšie bankové aplikácie podľa ich funkcií a vlastností, ktoré svojim klientom ponúkajú. Vieme, ktorá banka má podľa Slovákov najlepšie mobilné bankovníctvo v roku 2023. Do ankety sa v tomto roku zapojilo 85 512 hlasujúcich.

Objektívne hodnotenie ankety

Anketa Smart Banka nie je len obyčajným hlasovaním. Vyhodnocovací systém sa skladá z niekoľkých dôležitých súčastí a vyplýva z komplexného systému Smart Banka INDEX. Ide o systém hodnotenia mobilných bankových aplikácií na základe informácií získaných od ich reálnych používateľov v ankete Smart Banka. Systém, v ktorom sú zohľadnené hodnotenie používateľov funkcionality bankových aplikácií, podľa použiteľnosti a prínos pre klientov banky.

Hodnotenie sa skladá z dvoch zložiek:

  • Spokojnosť – pomer hlasujúcich, ktorí sú klientmi danej banky k počtu hlasov získaných v otázke “Ktorá banka má podľa vás najlepšiu mobilnú aplikáciu?”. Čím viac klientov dalo v tejto otázke hlas svojej banke, tým viac spokojných klientov banka má.
  • Funkcionality – jednotlivým funkcionalitám bola priradená váha na základe počtu hlasov, ktoré v ankete získali od hlasujúcich. To znamená, že čím je funkcionalita pre ľudí dôležitejšia, tým väčšiu váhu a viac bodov banková aplikácia získa, ak túto funkciu ponúka.

Víťazné banky Smart Banka 2023

Ako po uplynulé roky, tak aj teraz prvé tri banky získali poradie v oficiálnom hlasovaní a opäť sme odovzdali aj Cenu sympatie, pre banku, ktorá získala najväčší počet hlasov v otázke “Ktorá banka má podľa vás najlepšiu bankovú aplikáciu?”

Smart Banka 2023: Výsledky

  1. miesto: Tatra banka
  2. miesto: Slovenská sporiteľňa
  3. miesto: ČSOB

Cena sympatie opäť putuje do Tatra banky, ktorá obhájila minuloročný titul a získala najviac hlasov.

Fotografie z odovzdávania ocenení

1. miesto: Aplikácia Tatra banka | Zdroj: Miroslav Schwamberg
2. miesto: Aplikácia George od SLSP | Zdroj: Miroslav Schwamberg
3. miesto: Aplikácia ČSOB Smart Banking | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Pomôžeme tam, kde je to potrebné

Anketa Smart Banka 2023 tiež pomáha. Všetky hlasy, ktoré sa podarilo v ankete získať, sa pretavili aj do finančnej podpory pre projekt IPčko. Podobne, ako v minulých rokoch, aj v tomto roku sme sa rozhodli podporiť OZ IPčko sumou 2 ceny za každého hlasujúceho v ankete.

Vybrali sme si túto internetovú linku dôvery pre mladých ľudí. Psychologickú pomoc poskytujú nonstop, bezplatne a anonymne prostredníctvom chatu a emailu. Aj vďaka vám budeme tak môcť pomôcť ľuďom, ktorí ju potrebujú.

Výherca smartfónu za 1000 eur

Súčasťou ankety bola aj súťaž, v ktorej ste mohli vyhrať smartfón podľa vlastného výberu v hodnote 1000 €. Každý hlasujúci, ktorý odpovedal na otázky v ankete a uviedol kontaktné údaje, bol automaticky zaradený do žrebovania o nový smartfón v hodnote 1000 € podľa vlastného výberu.

Výherkyňou sa stáva Anna Demková. Výherkyni srdečne gratulujeme a v dohľadnej dobe ju budeme kontaktovať. Všetkým ostatným ďakujeme za účasť. Ak ste nevyhrali, nezúfajte. Na našom webe pravidelne pripravujeme rôzne súťaže, do ktorých sa môžete zapojiť aj v budúcnosti a šťastie sa možno usmeje aj na vás.

Stiahnite si eBook: Ako byť Smart

V súvislosti s témou bankovníctva sa v online svete čoraz častejšie stretávame s rôznymi druhmi podvodov, ktoré majú rovnaký cieľ – vylákať od obete peniaze. A keďže o nových typoch podvodov neustále informujeme aj na našom webe, rozhodli sme sa vytvoriť eBook, v ktorom sa im venujeme komplexne.

V eBooku Ako byť Smart nájdete nielen informácie o bankových podvodoch, ale aj tipy, ako sa pred nimi úspešne ubrániť. Či už pred podvodnými e-mailami, telefonátmi, SMS správami a podobne. Takže neváhajte a sťahujte, eBook je úplne zdarma.

 




Váš odber nebolo možné aktivovať. Skúste neskôr, prosím.


Skontrolujte si svoju e-mailovú schránku a potvrďte odber kliknutím na tlačidlo v potvrdzujúcej správe.


window.REQUIRED_ERROR_MESSAGE = "Toto pole nemôže zostať prázdne ";

window.GENERIC_INVALID_MESSAGE = "Zadali ste nesprávne informácie. Skontrolujte si, prosím, zadané údaje a skúste znova.";

window.translation = { common: { selectedList: '{quantity} list selected', selectedLists: '{quantity} lists selected' } };

var AUTOHIDE = Boolean(0);


Disqus Comments Loading...