Samsung chce v tomto roku predať 500 miliónov telefónov

Samsung sa v priebehu minulého roka stal najväčším výrobcom telefónov na svete a z prvej priečky sa mu podarilo zosadiť aj dlhoročne dominujúcu Nokiu. Svoje postavenie si chce však udržať a ešte koncom minulého roka sa objavili informácie o tom, že Samsung predá 510 miliónov mobilných zariadení. Nové odhady tento počet potvrdzujú a podľa zdrojov z dodávateľského reťazca, chce Samsung do konca tohto roka predať 500 miliónov mobilných telefónov.

Zdroj udáva, že čínsky výrobca displejov BOE dodáva spoločnosti mesačne približne 10 miliónov displejov, pre jeho zariadenia nižšej a strednej triedy. Samsung má v dodávateľskom reťazci ale aj ďalšie spoločnosti, ako Tianma MIcro-electronics, Chunghwa Picture Tubes (CPT) a AU Optronics (AUO). Do high-end zariadení sa displeje dodávajú od výrobcov Sharp a Japan Display, ktoré dopĺňajú výrobné kapacity Samsung Display.

Podľa najnovších štatistík, sa oproti minulému roku predpokladá nárast v počte predaných zariadení o viac ako 100 miliónov. Celkovo sa má celosvetovo predať viac ako 1,8 miliardy telefónov – tento počet samozrejme zahŕňa smartfóny, ale aj klasické mobilné telefóny. Takmer jednu tretinu z tohto počtu chce svojimi zariadeniami pokryť Samsung. Či sa mu to v tvrdej konkurencii, akou je napríklad HTC, Sony, Apple, LG či Huawei a ZTE podarí, uvidíme pravdepodobne až ku koncu tohto roka. Odvážne plány by Samsungu mohli pomôcť naplniť aj najnovšie zariadenia Samsung Galaxy S4, či pripravované novinky ako Galaxy S4 mini a Galaxy Note 3. Kórejskej spoločnosti sa v minulom roku podarilo predať 420 miliónov mobilných telefónov.

Zdroj: digitimes

Disqus Comments Loading...