Samsung Galaxy S5 a Galaxy Note 4 dostanú Android L v novembri alebo decembri

Verzia systému Android L určená pre bežných užívateľov ešte nebola ani predstavená, no už sa objavujú informácie o tom, kedy budú výrobcovia aktualizovať svoje smartfóny na najnovší systém. Spoločnosť HTC sa v minulosti zaviazala, že Android L pre svoje vlajkové lode bude dostupný do 90 dní od jeho oficiálneho predstavenia. Teraz sa k taiwanskému výrobcovi pripojil aj Samsung, no zatiaľ ide iba o dohady, ktoré naznačujú dostupnosť nového softvéru niekedy koncom novembra alebo začiatkom decembra.

Táto správa je pre majiteľov zariadení Samsung určite veľmi potešujúca. Spoločnosti v minulosti nepatrilo popredné miesto v rýchlosti aktualizovania svojich smartfónov na najnovšie verzie Androidu. Užívateľská nadstavba TouchWiz je veľmi obsiahla a prispôsobenie všetkých prvkov novému systému vyžadovalo často mesiace príprav. Správy o takomto rýchlom sprístupnení novej verzie systému ale zrejme neznamenajú zjednodušenie nadstavby. Stojí za tým zrejme nová taktika spoločnosti Google, podľa ktorej bola vývojárska verzia systému Android L zverejnená už pred niekoľkými mesiacmi. Takto mali vývojári možnosť prispôsobiť svoje aplikácie novej verzii systému, ale aj výrobcovia mali dosť  času na to, aby preskúmali kód Androidu L a už dopredu začali pripravovať aktualizáciu na najnovšiu verziu softvéru.

Zatiaľ však nejde o potvrdené informácie, ale iba o dohady. Skutočný čas uvoľnenia novej verzie systému pre vlajkové lode od Samsungu môže byť úplne iný, no ak by sa spoločnosti podarilo dodržať tento termín, majitelia modelov Galaxy S5 a Galaxy Note 4 by sa určite potešili. Ostáva ešte dúfať, že nová verzia systému bude dostatočne vyladená, pretože Samsung má neslávnu históriu v uvoľňovaní aktualizácií, ktoré si opatrní užívatelia radšej ani nestiahnu hneď, ako sú dostupné, ale počkajú, kým je ich stabilita overená. Zaujímavé na tejto správe je aj to, že oficiálna verzia Androidu L ešte ani nebola zverejnená. To by sa malo stať zrejme niekedy v októbri a na trh by mala prísť spolu s tabletom Nexus 9.

Zdroj: SamMobile via Android Authority

Disqus Comments Loading...