Samsung Galaxy On Nxt: Prekvapivo dobrý pomer ceny a výkonu

Spoločnosť Samsung dnes už možno nemá také široké portfólio zariadení ako kedysi, no napriek tomu z času na čas predstaví zaujímavé zariadenie, ktoré nezapadá do žiadnej zo súčasných línií. Takým zariadením je aj nový smartfón Samsung Galaxy On Nxt, ktorého názov naznačuje nejaké zmeny.

Náš tip
Samsung predstavil LPDDR4 RAM modul s kapacitou 8GB

Slušná výbava v strednej triede

Tou najzaujímavejšou je pravdepodobne zaujímavý pomer ceny a výkonu. Samsung síce predáva množstvo zaujímavých modelov strednej triedy, no tie majú často oveľa vyššiu cenu ako podobne vybavené zariadenia výrobcov. Nový On Nxt však ponúka 5,5″ Full HD displej, 8-jadrový procesor, 3 GB RAM a 32 GB vnútornej pamäte, ktorú ešte môžete rozšíriť prostredníctvom microSD kariet. Nájdeme tu aj 13 MP hlavný fotoaparát a 8 MP prednú kameru, pričom obe ponúkajú clonu f/1.9.

Zaujímavá cena, otázna dostupnosť

Telefón tiež disponuje microUSB portom a 3,5-milimetrovým jackom pre slúchadlá. Síce tu nenájdeme NFC, no okrem toho ponúka zariadenie všetky potrebné technológie pripojenia vrátane 4G, Bluetoot a Wi-Fi b/g/n. Už samozrejmosťou je aj skener odtlačkov prstov zabudovaný do hardvérového tlačidla Domov. Zoznam špecifikácií uzatvára batéria so slušnou kapacitou 3 300 mAh. Samsung Galaxy On Nxt bude mať v Indii veľmi príjemnú cenovku na úrovni 275 USD. Je ale otázne, či sa niekedy dostane aj do ďalších kútov sveta a koľko tu bude stáť.

Zdroj: Samsung via GSM Arena

Disqus Comments Loading...