Samsung: Nové zaujímavé funkcie Androidu Marshmallow

Samsung so svojou aktualizáciou na Android Marshmallow poriadne potrápil nervy fanúšikov, no aktualizácia je konečne dostupná pre používateľov. Okrem očakávaných noviniek, ktoré ponúka klasický Android Marshmallow, tu ale nájdeme aj ďalšie extra funkcie, ktoré sú pridanou hodnotou od výrobcu a z ktorých mnohé sú skutočne veľmi užitočné.

Výraznými vylepšeniami prešiel napríklad predinštalovaný prehliadač. Ten je teraz oveľa rýchlejší, ponúka zmenené prostredie a nájdeme tu aj viaceré nové funkcie, ako napríklad zabezpečenie stránok, na ktorých sú používatelia prihlásení, odtlačkom prsta. Pribudla aj nová funkcia Cross App, ktorá je zaujímavým pohľadom na prácu s dvomi oknami na obrazovke. Táto novinka tiež pomáha tomu, že odteraz bude možné pozerať videá priamo v správach a nebude nutné kvôli ich prehliadaniu otvárať špecifickú aplikáciu.

Vyššie spomenuté funkcie sú súčasťou systému Android Marshmallow s nadstavbou TouchWiz a môžeme ich očakávať na väčšine zariadení, kde bude tento systém dostupný. Okrem toho ale Samsung zverejnil aj novinky pre Samsung Galaxy S6 edge a S6 edge+. Tie sa týkajú práve ohnutej časti displeja, kde je odteraz možné napríklad detailnejšie prehliadanie správ a noviniek zo sveta. K dispozícii je tu aj špeciálny panel z nástrojmi, z ktorého môžete vyvolať spustenie niektorých zabudovaných aplikácií. Môžete tu dokonca aj pracovať s priečinkami a pribudli aj ďalšie zaujímavé funkcie, ktoré robia z telefónov so zahnutými displejmi razom oveľa zaujímavejšie zariadenia.

V neposlednom rade pribudli v novej aktualizácie funkcie a nastavenia, pomocou ktorých bude možné oveľa lepšie si vychutnať obsah pre virtuálnu realitu. Nájdete tu zaujímavé online videá pre virtuálnu realitu a pribudla aj možnosť vytvárania záložiek k obsahu určenému práve pre VR.

Celkovo tak toho aktualizácia na Android Marshmallow pre zariadenia Samsung ukrýva oveľa viac ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Je veľmi pravdepodobné, že množstvo z týchto funkcií uvidíme aj na nových vlajkových lodiach Galaxy S7 a S7 edge, ktoré budú predstavené už túto nedeľu. Čo sa ale týka dostupnosti aktualizácie na súčasných zariadeniach, tento proces je už tradične zdĺhavý a možno sa ešte budete musieť párkrát vyspať, kým si vyššie spomenuté novinky budete môcť vyskúšať aj na vašom aktuálnom zariadení.

Zdroj: Samsung 1, 2, 3 via PhoneArena, Android Police, Cult of Android

Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...