Počítačový Android Remix OS je k dispozícii v alpha verzii na stiahnutie

Pred pár dňami sme priniesli informácie o inovatívnej novinke od spoločnosti Jide. Spoločnosť tvoria bývalí zamestnanci spoločnosti Google, ktorí ukázali zariadenie s názvom Remix Mini bežiace na upravenom Androide menom Remix OS. Je založený na open source Android-x86 a má sa postarať o beh androidových aplikácií na bežných počítačoch s x86 architektúrou. Prostredie má upravené pre veľké obrazovky.

K dispozícii je momentáne takzvaná “alpha” verzia Remix OS veľkosti 692 MB. Určená je zatiaľ predovšetkým developerom a “testerom”, ktorí pomôžu svojimi pripomienkami spoločnosti Jide s ďalším rozvojom. V tejto prvotnej verzii sa totiž očakáva prítomnosť bugov a nestabilnosť. Nie je teda primárne určená bežným používateľom. V prípade, že sa niekto predsa len rozhodne sa s touto verziou pohrať, má si pripraviť USB 3.0 s minimálne 8GB voľného priestoru. Práve toľko je odporúčaných na boot Remix OS po prvý raz do počítača.

Jide: “To, čo môžete s vaším počítačom robiť, je najdôležitejším momentom pri práci s ním. Revitalizáciou pomocou Remix OS vdýchnete do svojho počítaču nový život v podobe 1,6 milióna Android aplikácií. Či už hovoríme o práci v škole, zamestnaní, o pozeraní televízie či hraní obľúbených hier. Bohatý ekosystém androidových aplikácií vždy ponúka niečo, čo potrebujete alebo chcete robiť.”

Zdroj: androidcentral.com

Disqus Comments Loading...