Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 je novým čipsetom pre smartfóny strednej triedy

Zdroj: Qualcomm.com

Americký výrobca čipov Qualcomm vydal tento týždeň čipset Snapdragon 7s Gen 2, ktorý je určený pre smartfóny strednej triedy. Paradoxne bude jeho výkon podľa portálu GizmoChina nižší než v prípade staršieho modelu Snapdragon 7 Gen 1, čo sa ale pravdepodobne premietne do jeho ceny.

Snapdragon 7s Gen 2 výkonom neohúri

Čipset využíva štyri vysokovýkonné Kryo procesorové jadrá taktované na 2,4 GHz a štyri energeticky efektívne jadrá taktované na 1,95 GHz. Vyrobený je 4nm výrobným procesom. O grafický výkon sa stará nešpecifikované GPU značky Adreno, ktoré podporuje FHD+ displeje s obnovovacou frekvenciou 144 Hz.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 | Zdroj: GizmoChina.com

Čipset môže byť spárovaný s až 12 GB  3200 MHz LPDDR5 pamäťou a vnútorným úložiskom typu UFS 4.0. Pripojenie k sieťam 5. generácie zabezpečí modem Snapdragon X62 5G s rýchlosťou sťahovania 2,9 Gbps. O ďalšiu konektivitu sa stará modem FastConnect 6700, ktorý ponúka Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2 pripojenie.

Novinka bude debutovať v Redmi Note 13 Pro

Navigačné aplikácie môžu využiť viaceré satelitné systémy vrátane QZSS, Galileo, BeiDou, NavIC, GLONASS a GPS s dvojpásmovým určovaním polohy L1/L5. Obrazový 12-bitový čip Qualcomm Spectra (ISP) umožňuje trojité simultánne snímanie fotoaparátmi, podporuje snímače s rozlíšením 200 megapixelov a nahrávanie videa v rozlíšení 4K pri 30 snímkach za sekundu.

Nechýba ani podpora redukcie šumu pomocou algoritmov strojové učenia (AI). Technológia Snapdragon Smooth Listening ponúkne čistý zvuk pre telefóne hovory a počúvanie multimédií. Čipset Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 by mal mať premiéru v smartfóne strednej triedy Redmi Note 13 Pro, ktorý bude predstavený už 21. septembra.

Náš tip
Vďaka 4ke platia všetci menej

 

 

 

Disqus Comments Loading...