Ďalším veľkým projektom Andyho Rubina a Googlu sú roboti

V marci tohto roka prezradil Larry Page zmeny v organizácií v spoločnosti Google. Andy Rubin, hlavný viceprezident pre mobilný a digitálny obsah, zmenil vedúcu pozíciu vývoja systému Android a prešiel na novú, bližšie nešpecifikovanú úlohu v spoločnosti. Medzičasom získal Google v tichosti sedem technologických firiem, v snahe vytvoriť novú generáciu robotov. Denníku The New York Times sa podarilo zistiť, že práve tejto oblasti bude šéfovať Andy Rubin, otec nášho obľúbeného systému Android.

Zatiaľ neznáme inovácie v robotike však nebudú zamerané na spotrebiteľov. Google namiesto toho cieli vývoj vo výrobe – napríklad pri montáži elektroniky, ktorá je momentálne z veľkej časti manuálna. Podľa niekoľkých odborníkov by inovácie v automatizácii mohli prebehnúť v dodávateľskom reťazci, ktorý sa tiahne od výrobnej haly spoločnosti až po dodanie tovaru k zákazníkovi.

Google začal nedávno experimentovať s donáškou balíkov v mestských oblastiach a mohol by automatizovať časti tohto systému. Nákupná služba Google Shopping Express je k dispozícii v niekoľkých lokalitách a stará sa o dodávky do domu pre partnerské podniky, ako Target, Walgreens a American Eagle Outfitters. Ak Amazon pripravuje dodávanie zásielok pomocou bezpilotných oktokoptér, Google by mohol vymyslieť robota, ktorého do miesta určenia dovezie automatizované Google auto a doručí vám balík až do vašich rúk.

Zdroj: The New York Times

Disqus Comments Loading...