Pravosť podpisu budú v budúcnosti overovať inteligentné hodinky

Overovanie pravosti podpisu je ešte stále vec, ktorá nie je jednoduchá a vyžaduje si potvrdenie úradmi alebo presný počítačový systém s databázou podpisov všetkých používateľov. Dnes sa ale črtá nová možnosť pre overovanie podpisov v budúcnosti. Jej základom sú inteligentné hodinky a softvér, ktorý vyvíjajú profesori a študenti na univerzite v Tel Avive a Ben Gurion University of the Negev.

Náš tip
Inteligentné hodinky by v budúcnosti mohli slúžiť pre skorú diagnózu chorôb

Cieľom medzi-univerzitného projektu je premena všetkých inteligentných hodiniek a fitness náramkov na “expertov overovania podpisu”. Softvér využíva pohyby gyroskopu a akcelerometra, ktorým meria pohyby zápästia pri podpisovaní. Vedci sa spoliehajú aj na fakt, že inteligentné hodinky budú čoraz populárnejšie. Už dnes ich nosí na ruke každý 6. človek vyspelého sveta.

Vývojári spomínaný softvér už úspešne testovali aj na vzorke 66 študentov, ktorí sa 15-krát podpisovali na tablet so stylusom. Nepodpisovali sa však vlastným podpisom, ale mali “okopírovať” podpis z videa. Systém potom vyhodnocoval, či je podpis overený alebo odmietnutý. Neskôr chcú vedci tento systém porovnať s reálnymi online a offline riešeniami pre overovanie podpisov. Samotný vývoj tejto technológie ale asi ešte nejaký čas potrvá.

Zdroj: AndroidCommunity, TAU

Disqus Comments Loading...