Po aktualizácii na Android 4.0.4, Galaxy Nexus má problémy so sieťou!

Na internete sa objavili správy, že po aktualizácii na Android 4.0.4 pri Galaxy Nexus dochádza ku strate signálu GSM siete. Zdá sa, že tento problém je dosť značný a zasiahol množstvo používateľov tohto telefónu v Spojených štátoch, kde sa aktualizácia objavila.

Zariadenie má problémy, keď prejde do režimu spánku v momente, keď sa vypne obrazovka. Vtedy zariadenie úplne stratí signál, čo spôsobuje nedostupnosť a majiteľ zariadenia jednoducho dostane informáciu o zmeškaných hovoroch, nemožnosť prijímať SMS správy a stráca úplne kontrolu nad zariadením pri všetkých úkonoch, na ktoré je potrebný GSM signál.

Spoločnosť Google priznala, že pri aktualizácii nastali problémy a žiada všetkých používateľov, aby použili možnosť nahlásenia chyby, čím pomôžu pri jej oprave. Pri zariadeniach s root právami je možné zmierniť tento problém tak, že jednoducho pretaktujú svoj procesor na 700 MHz frekvenciu v minimálnom móde, alebo jednoducho prejdú na predošlú verziu Android 4.0.2. Zdá sa, že problém je len pri GSM verziách Galaxy Nexus a s verziou CDMA problém zatiaľ nebol zaznamenaný.

Zdroj: Google Android Code, PhoneArena, Phandroid

Disqus Comments Loading...