PlayStation mobil s Android OS

Niekoľko mesiacov dozadu sa internetom šírili chýry o novom mobile s operačným systémom Android, ktorý spojí do jedného zariadenia možnosti telefónu a hernej konzoly. Fanúšikov herných konzol určite poteší, že tieto chýry sa ukázali ako pravdivé. To potvrdzujú aj fotografie zariadenia, ktoré pochádzajú zo stránky engadget. PlayStation telefón by mal prísť už s novým systémom Androidu Gingerbread spolu s upravenou verziou Android marketu, kde bude možné sťahovať hry pre túto novú platformu.

Samotné zariadenie je vybavené procesorom MSM8655 s taktom 1Ghz, 512Mb RAM, 1Gb ROM a displejom v rozpätí od 3,7 – 4,1 palcov. Ako vidno na obrázku, nový PlayStation telefón je vybavený okrem tradičných herných ovládacích prvkov aj dotykovým touchpadom umiestneným v strede, ktorý by mal podporovať multitouch. Na počudovanie Sony upustil od použitia svojho formátu pamäťových kariet Memory stick a priklonil sa k použitiu microSD.

Zariadenie na obrázkoch je stále len prototypom a nemá vlastnú grafickú nadstavbu operačného systému. Do predaja by sa mohlo dostať už na konci tohoto roka, alebo začiatkom roka 2011.

Disqus Comments Loading...