Peach: Nová sociálna sieť konečne dostupná pre Android

Hoci sa to zdá nepravdepodobné, aj dnes vznikajú nové sociálne siete. Niektoré sú úspešnejšie, iné nie, no stále platí, že svet sociálny sietí je obohacovaný o nové prírastky. Takým je aj sieť Peach, ktorá zažila svoju premiéru v januári počas CES v Las Vegas, no až doteraz bola sociálna sieť dostupná iba pre platformu iOS. Novinka ale teraz prichádza aj do obchodu Play a majiteľom Android zariadení umožní novú formu komunikácie.

Peach je zaujímavá služba, ktorá neponúka tradičný zoznam noviniek z rôznych zdrojov, ale primárne slúži ako vylepšený nástroj na komunikáciu s vašimi priateľmi. Ak vám napríklad na Facebooku prekáža záplava noviniek z rôznych informačných zdrojov a strácajú sa tu informácie o vašich priateľoch, možno práve toto riešenie je pre vás to pravé. Aplikácia je veľmi jednoduchá a používateľom ponúka kontextuálne “magické slová”, pomocou ktorých môžu zdieľať s blízkymi rôzne informácie. Ak napríklad napíšete jednoduché slovo “weather”, môžete zdieľať informácie o lokálnom počasí. Ak napíšete “move”, zdieľate počet prejdených krokov za deň. Magické slovo “gif” vám umožní zdieľať GIF animáciu a slovo “draw” vám umožní nakresliť jednoduchý obrázok.

Možností je hneď niekoľko a primárnou úlohou aplikácie je tak práve zjednodušiť a spestriť tradičnú komunikáciu cez internet. Nájdete tu aj profilovú stránku, na ktorú môžete pridávať novinky a informácie, no primárnym zameraním sociálnej siete Peach je práve komunikácia s vašimi známymi. Samozrejme, ak by ste chceli aplikáciu využívať naplno, budete musieť presvedčiť niektorých vašich priateľov, aby ju skúsili s vami. Aplikácia je v obchode Play dostupná zadarmo, a tak vám nič nebude stáť v ceste.

Verzia: 1.2.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.2.1
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: Liam Spradlin via Android Police

Disqus Comments Loading...