Klienti OTP Banky už môžu platiť pomocou služby VIAMO

VIAMO je revolučný spôsob platenia cez internet. Namiesto klasického čísla účtu stačí telefónne číslo príjemcu. Platby pomocou VIAMO mohli doteraz uskutočňovať klienti dvoch bánk – VÚB banky a Tatra banky. V minulosti to bolo ešte aj Zuno, ale všetci vieme, ako to skončilo. Teraz sa pridáva aj OTP.

VIAMO sa môže zísť v situáciach, keď nemáte poruke hotovosť a potrebujete niečo zaplatiť alebo poslať peniaze známemu. Stačí mať nainštalovanú aplikáciu VIAMO, nájsť v zozname telefónne číslo príjemcu a poslať platbu. Ak náhodou nie je príjemca registrovaný, dostane sms správu s inštrukciami, ako si môže peniaze prevziať.

Čo je VIAMO a ako funguje

VIAMO vám umožňuje jednoducho, rýchlo, a bezpečne posielať peniaze na mobilné telefónne číslo príjemcu bez toho, aby ste poznali jeho bankový účet. Ak máte účet s internetbankingom v partnerskej banke, môžete si stiahnuť a aktivovať smartfónovú aplikáciu VIAMO, prostredníctvom ktorej môžete posielať peniaze. Na posielanie peňazí cez VIAMO nemusíte vedieť, či má príjemca VIAMO aktivované, ani v akej banke má účet. Prijímať peniaze poslané cez VIAMO môže každý bez predchádzajúcej registrácie a bez ohľadu na to, v akej slovenskej banke má účet. Ak príjemca nemá VIAMO, dostane SMS správu, vďaka ktorej si môže na portáli VIAMO.sk jednoducho zvoliť bankový účet, na ktorý mu prídu peniaze.

O dostupnosti služby VIAMO pre klientov OTP banky nás informoval náš čitateľ Miro, ktorý funkciu našiel v aplikácii banky. 

Na čo sa najčastejšie využívajú platby cez VIAMO:

  • platby kamarátom a známym za obed a podobne
  • koncesionárske poplatky
  • dobitie kreditu
  • platby sa taxi služby
  • platby kuriérom
  • platby v internetových obchodoch

 Loading ...

Disqus Comments Loading...