Oppo R9 láka na rýchly snímač odtlačkov. Odomknete ho už za 0,2 sekundy

Do predstavenia nového mobilného telefónu spoločnosti Oppo, modelu R9, ostáva ešte presne 6 dní. Oppo však nezaháľa a ešte pred oficiálnym predstavením sa chce pochváliť novinkou, ktorá je pri najmenšom zaujímavá a môže telefónu pridať kredit ešte pred tým, než sa všetky oficiality dozvieme. Odomykanie mobilného telefónu za pomoci odtlačku prsta je technológia, ktorá je v zariadeniach nejakú tú dobu a samotná rýchlosť odomykania sa stala predmetom “súťaženia” medzi výrobcami i keď pochopiteľne, výrobcovia súťažia prednostne v dôležitejších veciach ako je práve senzor odtlačkov prsta. Oppo však zdá sa nechce byť pozadu ani v tomto smere a na obrázku, ktorý zverejnilo ako teasing pred uvedením, informuje, že odomknutie zariadenia Oppo P9 odtlačkom prsta bude záležitosťou, ktorá vám nezaberie viac ako 0,2 sekundy.

Je pravdou, že rýchlosť sa oproti prvému skeneru na mobilných telefónoch vylepšila všeobecne, výrobcovia však stále hľadajú cesty ako ukrátiť každý desatinu sekundy z času, za ktorý sa mobilný telefón odomkne. Telefóny však stále atakujú hranicu približne jednej sekundy od položenia prstu na skener odtlačkov prsta až po samotný proces odomknutia obrazovky. Pokrok k času 0,2 sekundy, ktorý má priniesť nový Oppo P9, je teda výrazným posunutím v čase odomknutia.

Na reálne časy odomknutia si však budeme musieť ešte počkať, a to minimálne do 17. marca, kedy spoločnosť telefón oficiálne predstaví. Zatiaľ môžete očakávať 5,5-palcový Full HD AMOLED displej, 8-jadrový 1,95 GHz procesor spolu s 4 GB RAM, 32 GB úložiska, 2850 mAh batériu a dva 18 megapixelové fotoaparáty. V prepočte by sa cenovka mala vyšplhať na 385 amerických dolárov.

Zdroj: gsmarena.com

Disqus Comments Loading...