Nová Opera prichádza na desktopoch s integrovanými aplikáciami WhatsApp a Messenger

Prehliadače na počítačoch dokážu oveľa viac ako tomu bolo v minulosti. Vďaka dostupným rozšíreniam už nie sú limitované len na otváranie webových stránok, vďaka čomu užívatelia väčšinu svojho času strávia práve v prehliadači. Čo sa týka rozšírení, tak tu jednoznačne dominuje Google, ale bežný užívateľ môže mať problém vybrať si ten správny a užitočný nástroj. Preto sa Opera rozhodla niektoré funkcie integrovať priamo do prehliadača. Napríklad pridala režim pre nízku spotrebu alebo VPN pre všetkých. Poslednou novinkou je integrovanie sociálnych aplikácií, ako WhatsApp, Messenger či Telegram.

Tieto aplikácie sú súčasťou najnovšej verzie Opery s názvom “Reborn”. Odteraz sa už nemusíte na sociálne siete prihlasovať cez webové aplikácie, stačí si ich pripnúť na bočný panel a jediným kliknutím začať chatovať.

WhatsApp, Messenger a Telegram fungujú dvoma spôsobmi. Buď kliknete na pripnutú ikonu aplikácie a začnete chatovať alebo si pripnete celé okno tak, že bude umiestnené vedľa vašej otvorenej karty. Ak sa chcete s niekým podeliť o obrázok, ktorý ste našli na Internete, tak vďaka intuitívnemu ovládaniu ho môžete myškou presunúť priamo do chatu. V súčasnosti nájdeme v ponuke len spomínané tri aplikácie, Opera však prisľúbila, že v blízkej budúcnosti integruje ďalšie služby.

Integrované aplikácie nie sú jedinou novinkou Opera “Reborn”. Prehliadač dostal aj novší vzhľad s vylepšenými ikonami. Nájdete tu aj možnosť pre aktivovanie nočného režimu, prípadne väčšiu kontrolu nad blokovaním niektorých reklám.

Zdroj: Engadget

Disqus Comments Loading...