Opera Max po novom šetrí dáta aj na Youtube videách

Aplikácia Opera Max je skvelým spôsobom, ako znížiť spotrebu dát pri surfovaní cez mobilné siete. Dátové balíčky mobilných operátorov ešte nedorástli na potreby väčšiny z nás, a tak niekedy neostáva nič iné, ako sa uchýliť k šetriacim opatreniam. Namiesto toho, aby ste ale mobilné dáta úplne vypínali, môžete radšej použiť aplikáciu Opera Max. Táto využíva servery spoločnosti, ktoré komprimujú webový obsah na ceste k používateľovi. Najnovšie vývojári pridali do služby kompresiu videa, ktoré ľudia prehrávajú z Youtube a Netflixu.

V nastaveniach aplikácie je možné samostatne meniť úroveň komprimácie pre obrázky a videá. Samozrejme, v prípade potreby ich môžete vypnúť úplne a na svojom displeji s HD či Full HD rozlíšením, sa kochať videami a obrázkami v natívnom rozlíšení a kvalite. Podľa Opery dokážu jej servery znížiť dátový objem videa z 10 na 3 MB, a to je už úspora, ktorá dáva zmysel. Navyše, vhod príde nielen používateľom s dátovo obmedzeným paušálom, ale aj tým, ktorí sa ocitli v oblasti zlého pokrytia alebo bez prístupu k rýchlejšiemu mobilnému internetu.

Opera plánuje v budúcnosti pridať aj podporu pre ďalšie video služby. Aplikácia Opera Max je v obchode Play dostupná zadarmo. Najnovšia verzia sa dá stiahnuť aj ako APK súbor.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...