OnePlus sa vracia na európsky trh

OnePlus je jednou z najpopulárnejších značiek smartfónov na trhu, no nedávno museli čeliť právnym problémom. Spoločnosť BBK Group, pod ktorú patria významné značky ako OnePlus, Oppo, Realme a Vivo, mala patentový spor s fínskou spoločnosťou Nokia. V niektorých krajinách, ako napríklad Nemecko, dočasne zakázali predaj smartfónov týchto značiek. Našťastie, táto situácia sa už vyriešila a OnePlus sa vracia na európsky trh. O novinke informuje portál gizmochina.

Nokia žalovala spoločnosť Oppo, člena skupiny BBK, za údajné porušenie jej patentov na 5G technológie. Súd rozhodol v prospech Nokie a prikázal spoločnossti zaplatiť poplatky za licenciu. BBK sa však rozhodlo, že tieto poplatky sú príliš vysoké a tak prerušil predaj 5G smartfónov v Nemecku. Napriek odvolaniu sa však súd postavil na stranu Nokie. Tento problém sa našťastie podarilo vyriešiť prostredníctvom licenčnej dohody medzi oboma spoločnosťami.

V dôsledku tejto dohody sa značka, vracia na európsky trh. Informátor objavil na stránke OnePlus Germany ponuku na predaj OnePlus Open foldable, ako aj stránky na predobjednávky pre OnePlus 12 a OnePlus 12R. Zatiaľ čo na nemeckých webových stránkach značiek Oppo a Vivo sa stále zobrazuje správa, že ich produkty sú momentálne nedostupné, očakáva sa, že sa to čoskoro zmení, a predaj aj týchto značiek sa rozbehne.

OnePlus 12 5G | Zdroj: Gizmochina

Návrat OnePlus na európsky trh

Táto dohoda priniesla obojstranné výhody pre obe spoločnosti. Nokia zaznamenala nárast príjmov z patentov a Oppo, OnePlus, Realme a Vivo otvorili cestu návratu na európsky trh. Hoci Apple má dominantnú pozíciu v Spojených štátoch, jeho podiel na trhu v EÚ je 28 %, čo znamená, že 72 % populácie uprednostňuje systém Android. S pol miliardou ľudí žijúcich v tejto oblasti je to kľúčový trh. Pred problémami s Nokiou malo BBK 20 % podiel na trhu so smartfónmi v EÚ. Teraz sa očakáva ďalší nárast týchto percent.

Náš tip
Milión Slovákov využíva túto apku. Pozrite sa, prečo je taká populárna
Disqus Comments Loading...