OnePlus aj Meizu podvádzali v benchmarkoch AnTuTu a Geekbench

Podvádzanie vo výkonnostných testoch nie je v mobilnom segmente novinkou. Fanúšikov danej značky však vždy zamrzí, že sa výrobca snažil získať ich sympatie neúprimným spôsobom. A to platí najnovšie aj v prípade výrobcov OnePlus a Meizu, ktorí podľa všetkého podvádzali v testoch AnTuTu a Geekbench.

Náš tip
OnePlus 3T kúpite už aj v Európe. Výhodnú cenu kazí predražené príslušenstvo

Konkrétne obvinenie padlo na modely OnePlus 3T a Meizu Pro 6 Plus s procesorom Exynos 8890. Obe zariadenia vraj vo svojom systéme obsahujú špeciálnu schopnosť rozoznať, že je na nich spustený benchmark a umelo “zabiť” všetky ostatné procesy systému s cieľom zvýšiť výsledné skóre testu. Táto modifikácia vie vraj automaticky rozoznať množstvo benchmarkových aplikácií.

Spoločnosť OnePlus kategoricky toto obvinenie nevyvrátila, ba naopak, nepriamo priznala istú modifikáciu systému. Podľa ich slov do modelu OnePlus 3T “implementovali určitý mechanizmus, ktorý dovoľuje pri spustení istých hier a aplikácií vyšší výkon procesora”. Slovami bežného používateľa – pri každodennom používaní zariadenie neponúka toľko výkonu, ako naznačujú výsledky benchmarkov. OnePlus ale sľúbil, že tento mechanizmus z ich systému odstráni pri najbližšej aktualizácii. Meizu sa k tejto kauze zatiaľ nevyjadrilo.

Zdroj: XDA-Developers

Disqus Comments Loading...