Nokia 9 PureView dostane update s opravou chyby fotoaparátu a snímaču odtlačkov

Zdroj: Nokia

Spoločnosť HMD Global, ktorá vlastní slávnu fínsku značku Nokia, tento rok očakáva úspešné obdobie postavené na predaji novej vlajkovej lodi Nokia 9 Pureview. Tá síce nad konkurenciou nevyniká ani displejom, batériou alebo minuloročným čipsetom Qualcomm Snapdragon 845, ale revolučným fotoaparátom. Jedná sa o prvý fotoaparát s celkovo 5 snímačmi s rozlíšením 12 megapixelov. Konkrétne sa jedná o 2 RGB snímače a 3 monochromatické snímače, ktoré snímajú scénu spoločne a tým zachytia 10x viac svetla než väčšina konkurencie. Nové produkty ale často prichádzajú na trh s technickými problémami a nevyhla sa im ani Nokia 9 Pureview. Produktový manažér HMD Global Juho Sarvikas teraz na Twitteri oznámil ich nápravu.

Prví používatelia Nokie 9 Pureview hlásia problémy s fotoaparátom aj snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji. U aplikácie fotoaparátu dochádza k pádom, keď batéria smartfónu klesne na nízku úroveň. Softvér fotoaparátu má tiež spomalené reakcie, pokiaľ sú spoločne zapnuté funkcie Hĺbkový mod a DNG RAW. Korektne nefunguje ani snímač odtlačkov prstov v displeji, ktorý ale môže byť suplovaný rozpoznávaním tváre. Všetky problémy by mala vyriešiť chystaná aktualizácia softvéru.

Náš tip
Nokia 2 dostáva aktualizáciu na novú verziu systému, bohužiaľ ide o Android 8.1 Oreo
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...