Nokia predstavila modely 7.2 a 6.2 s trojitými fotoaparátmi | IFA 2019

O plánoch Nokie predstaviť nové smartfóny na IFA 2019 v Berlíne sme vedeli. Nové Nokia 7.2 a 6.2 zaujmú trojicou fotoaparátov na zadnej strane. Ako sme si už zvykli, tešiť sa môžeme na čistý Android a pravidelné rýchle aktualizácie.  O novinkách informoval web GSMArena.

Nokia 7.2

Lepšie vybavený model ponúkne 6,3″ IPS displej s FullHD+ rozlíšením a podporou HDR10. V jeho hornej časti sa nachádza výrez pre selfie fotoaparát s rozlíšením 20 megapixelov. Ten dokáže spájať 4 pixely do jedného, čo oceníte najmä v slabších svetelných podmienkach.

O výkon sa stará procesor Qualcomm Snapdragon 660. Ten zabezpečí plynulý chod zariadenia a zahráte si s ním aj nejaké hry. Maximálny výkon však nečakajte. Procesor je skombinovaný podľa verzie so 4 alebo 6 GB RAM. Kapacita úložiska je 64 alebo 128 GB. Chýbať nesmie ani podpora pamäťových kariet microSD do maximálnej kapacity 512 GB.

Ide o Dual SIM prístroj. Slot nie je s najväčšou pravdepdobnosťou zdieľaný so slotom na pamäťovú kartu. To znamená, že doň vložíte naraz dve SIM karty a aj pamäťovú kartu. Smartfón prichádza s predinštalovaným operačným systémom Android 9.0 Pie a očakáva sa aj rýchla aktualizácia na nedávno predstavený Android 10. Nokia garantuje aktualizácie operačného systému po dobu dvoch rokov a o bezpečnostné záplaty sa bude starať tri roky.

Na zadnej strane sa nachádzajú až tri objektívy fotoaparátu. Hlavný ponúka rozlíšenie 48 megapixelov. Je schopný spájať 4 pixely do jedného. Výsledná fotografia má potom rozlíšenie 12 MP a chýbať nesmie ani špeciálny nočný režim.

8-megapixelový ultra-širokouhlý snímač ponúka uhol záberu 118 stupňov. Takéto snímače sú dnes trendom a sme radi, že ich do svojich zariadení pridáva aj Nokia. Päťmegapixelový hĺbkový senzor sa zase postará o portrétové fotografie s bokeh efektom (rozmazaním pozadia).

Batériu s kapacitou 3550 mAh bohužiaľ nabijete len výkonom 10 W. Prítomný je USB-C konektor a poteší aj 3,5 mm audio jack. Cena Nokie 7.2 štartuje na 300 € za verziu so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom.

Nokia 6.2

O niečo slabšie vybavená novinka sa tiež nemá za čo hanbiť. Ponúkne rovnaký displej, batériu a aj nabíjací výkon. Fotoaparáty sú tiež tri, avšak ten hlavný ponúka “iba” 16 MP rozlíšenie. Prítomný je tiež špeciálny nočný režim. Ostatné snímače sú rovnaké ako v prípade Nokie 7.2.

Vo vnútri pracuje o niečo slabší procesor Qualcomm Snapdragon 636. Ostatné parametre s výnimkou RAM a úložiska sú navlas rovnaké s Nokiou 7.2. Konštrukcia oboch je vyrobená z polymérového kompozitu. HMD hovorí, že tento materiál je rovnako silný ako polykarbonát, avšak váži o polovicu menej ako hliník. Displeje chráni krycie sklo Corning Gorilla Glass 3.

Nokia 6.2 bude v predaji od októbra. Verzia s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom bude stáť približne 200 eur, za verziu so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom zaplatíte o 50 eur viac.

Náš tip
Kedy budú smartfóny Nokia aktualizované na Android 10?
Disqus Comments Loading...