Nikon KeyMission 360 je nová akčná kamera, ktorá natáča 360-stupňové video | CES 2016

Známy výrobca fotoaparátov Nikon predstavil na CES 2016 v Las Vegas aj svoju vôbec prvú akčnú kameru Nikon KeyMission 360. Aj napriek tomu, že ide o úplne prvý pokus výrobcu v segmente akčných kamier, sa novinka od svojej konkurencie výrazne odlišuje. Dokáže totiž natáčať 360-stupňové 4K video, a to za pomoci šošoviek na prednej aj zadnej strane zariadenia.

Novinka má štvorcový tvar a veľmi kompaktné rozmery. Kamera je odolná voči pádu z výšky 2 m a vodotesná do 30 m, takže si ju môžte vziať takmer všade. Nikon KeyMission 360 disponuje aj elektronickou redukciou vybrácie, aby bolo natočené video čo najlepšie. Žiaľ, okrem týchto informácií toho o zariadení veľa nevieme. Z produktových fotografií vieme zistiť akurát to, že kamera bude disponovať pripojením cez Bluetooth, NFC a Wi-Fi a ovládacie prvky pôsobia tiež veľmi intuitívne, najmä veľké tlačidlo na vrchu.

Je zaujímavé, že Nikon sa do segmentu akčných kamier dostal prostredníctvom takéhoto zaujímavého zariadenia. Na trhu už existuje niekoľko kamier, ktoré zvládnu natáčať 360-stupňové video, no Nikon KeyMission 360 nesie jednu z najváženejších značiek vo fotografickom priemysle, a tak môžeme zrejme očakávať aj skutočnú kvalitu. Konkurencia v segmente 360-stupňových kariet ešte iba vzniká, a tak bude zaujímavé aj to, akú cenovú politiku zvolí výrobca.

Zdroj: The Verge

Disqus Comments Loading...