Nikon Coolpix S800c: ďalší fotoaparát s Androidom [AKTUALIZOVANÉ]

Spoločnosť Nikon, ktorá je dobre známa z prostredia digitálnych fotoaparátov, by podľa najnovších informácií mohla už čoskoro predstaviť svoj prvý digitálny fotoaparát s Androidom. Informoval o tom zahraničný portál Nikon Rumors, ktorý tiež priniesol informácie o základných parametroch zariadenia. Fotoaparát by mal niesť označenie Nikon Coolpix S800c a ponúkne vybavenie v podobe objektívu s ohniskovou vzdialenosťou 25-250mm, 3,5 palcového OLED displeja, GPS, WiFi a operačného systému Android 2.3 Gingerbread s prístupom ku aplikáciám z Google Play.

Podľa Nikon Rumors má byť Coolpix S800c oficiálne predstavený už 22. augusta. Podľa portálu Androidauthority by to však mohlo byť až 19-23. septembra, kedy sa koná najväčší svetový veľtrh fotografického priemyslu, Photokina.

Update 21.8.2012:

Na internete sa objavili prvé tlačové fotografie Android fotoaparátu od Nikonu. Vyzerá to tak, že Nikon dokonca pripravuje aj verziu v nižšej cenovej kategórii. Môžeme tak usúdiť z uniknutého snímku, na ktorom sa objavili dva rôzne modely s 12x a 3x optickým zoomom.

Svoj prvý Android fotoaparát predstavila aj spoločnosť Polaroid na CES 2012 ešte na začiatku roka. Zariadenie s označením SC1630 ponúkalo 36-108 mm objektív, 16 Mpix snímač, 3-násobný optickým zoom, 3,2 palcový displej a operačný systém Android. Polaroid SC1630 sa však dodnes ešte nezačal predávať.

Aké sú výhody fotoaparátu s Androidom? Vďaka prístupu k desaťtisícom aplikácií z Google Play, môžete získať zaujímavé funkcie pre úpravu fotografií, ktoré ponúkajú napríklad aplikácie, ako Camera Zoom FX, Little Photo, FX Photo Editor a veľa ďalších. Nechýbala by ani skvelá podpora pre zdieľanie fotografií na sociálnych sieťach alebo ich upload na známe cloudové úložiská.

MojAndroid.sk TIP

Disqus Comments Loading...