Android Nougat môže znefunkčniť Nexus 5X

Aktualizáciu na Android Nougat získavajú v týchto dňoch už aj súčasné Nexus zariadenia u nás, no zdá sa, že najnovšia verzia systému Android pre smartfón Nexus 5X nemusí priniesť iba vítané vylepšenia a novinky. Viacerí používatelia totiž nahlásili, že aktualizácia na nový Android spôsobila tzv. bootloop na menšom zo súčasných Nexus smartfónov.

Podľa všetkého sa nepríjemné príznaky nemusia ukázať okamžite po nainštalovaní systému, ale aj po niekoľkých hodinách či dokonca dňoch používania. Niektorým používateľom pomohlo, keď si znovu nainštalovali systém Android Marshmallow, kým iní vyriešili problém znovunainštalovaním systému Android Nougat so septembrovými opravami. Väčšina používateľov si ale nevie dať rady a má tak prakticky nefunkčný smartfón.

https://www.mojandroid.sk/recenzia-nexus-5x/https://www.mojandroid.sk/recenzia-nexus-5x/

Náš tip
RECENZIA | Nexus 5X: Hrdý nástupca legendy

Predstaviteľ spoločnosti Google sa k situácii vyjadril a tvrdí, že ide o hardvérový problém. Kým Google hľadá presnú príčinu problému a spôsob, akým by ho vyriešila, sa postihnutí používatelia môžu obrátiť na predajcu telefónu a požiadať o reklamáciu. Ak sa aj vám stalo niečo podobné a patríte medzi skúsených používateľov, môžete skúsiť vymazať cache a nainštalovať predchádzajúcu verziu systému Android, alebo sa môžete obrátiť na podporu Google. Dajte nám vedieť, či ste sa s niečím podobným stretli a ako ste sa s tým vysporiadali.

Zdroj: Nexus Help Forums, AOSP Issue Tracker, Reddit via Android Authority

Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...