Mladý Čech si chcel nabiť telefón, zapálil pri tom supermarket

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Česká polícia už obvinila 18 ročného muža, ktorý v Chodově zničil predajňu supermarketu požiarom. Ako uviedol portál seznamspravy.cz, mladý muž si chcel nabiť mobilný telefón. Ten mu zapadol medzi vozíky a pri snahe sa k nemu dostať spôsobil požiar.

Požiar vypukol v nedeľu, 6. novembra, v skorých ranných hodinách. Poľa polície prišiel muž nad ránom k predajni supermarketu, kde si chcel v priestore nákupných vozíkov nabiť svoj mobilný telefón. Vyliezol preto na vozíky a chcel využiť zásuvku, ktorá sa nachádzala nad nimi. Telefón mu však medzitým prepadol do jedného z nákupných vozíkov. Keďže nákupné vozíky boli do seba bežným spôsobom zasunuté, on nemal pri sebe žiadne mince, neporadilo sa mu nájsť spôsob, ako by odtiaľ mobil dostal.

Požiar supermarketu v Chodově | Zdroj: HZS Karlovarského kraja

Následne začal muž plynovým zapaľovačom vytvárať dieru v bočnej časti vozíka s úmyslom, že si cez ňu mobilný telefón vyberie. Plastové časti ale na niekoľkých vozíkoch začali tiež horieť a oheň rozšíril na drevenú konštrukciu strechy. Ďalej postupoval na samotnú predajňu a zasiahol ešte 8 áut zaparkovaných pri predajni.

Podľa policajného vyšetrovateľa bol mladík pod vplyvom alkoholu. Požiar sa najprv snažil zahasiť mikinou, následne dobehol k najbližšiemu panelovému domu, kde búchal na okná na prízemí, aby obyvatelia zavolali na pomoc hasičov. Mladík potom ušiel domov, no pomocou kamerových záznamov ho stotožnili a v utorok ho v ranných hodinách zadržali.

Spôsobné škody požiarom v Chodově | Zdroj: HZS Karlovarského kraja

Celková škoda na majetku vznikla vo výške 48,5 milióna českých korún. Vzhľadom na výšku škody hrozí mužovi za poškodenie cudzej veci až 6 rokov väzenia.

Náš tip
iQOO 10 Pro na videu: Takto vyzerá extrémne 200 W nabíjanie v praxi
Disqus Comments Loading...