Mozilla končí s mobilným Firefox OS. Do zariadení Internetu vecí sa neponáhľa

Mozilla končí s vývojom vlastného mobilného operačného systému Firefox OS, ako aj so snahou vytvoriť OS pre zariadenia internetu vecí, či pre menšie a jednoduchšie počítače.

Náš tip
Alcatel bude na Slovensku predávať novinky s Androidom aj Firefox OS

Spoločnosť podľa najnovších správ prepúšťa 50 zamestnancov zo segmentu “Pripojiteľných zariadení”, ktorý mali na starosti práve vývoj Firefox OS pre smartfóny. Z vedenia tejto skupiny odchádza aj Ari Jaaksi, ktorý v Mozille pôsobil dva roky. Spoločnosť pri tejto príležitosti avizovala, že sa bude sústrediť predovšetkým na vývoj nových technológií pre pripojiteľné zariadenia.

Takýto krok nie je úplne prekvapujúcim. Mozilla ani po niekoľkých rokoch nedokázala zaujať dostatok partnerov, ktorí by podporili rozšírenie Firefox OS. Na trhu sa síce objavilo niekoľko smartfónov s týmto OS, no ani tie nedokázali vzbudiť dostatočný záujem. V posledných mesiacoch sme o Firefox OS už takmer vôbec nepočuli.

Spoločnosť však stále verí, že sa jej nejakým spôsobom podarí preraziť na trhu s IoT zariadeniami. Ako ale uviedla, ešte nenastal ten správny čas.

Zdroj: theverge

 

Disqus Comments Loading...