MôjAndroid.sk TIP: Lingibli – nádejný slovenský projekt na výučbu jazykov! (pridané všetky cudzie jazyky)

Lingibli, nádejný projekt, ktorého korene nájdeme na Slovensku, je nový nástroj na výučbu jazykov. Hlavným cieľom tohto projektu je efektívna výučba jazykov, ktorá nepotrebuje nadmerné množstvo času a prináša niektoré nadštandardné funkcie. Lingibli ponúka 18 jazykových balíkov, ktoré nájdete ako v Android, tak aj v iOS aplikácii. Princíp učenia, ktorý táto aplikácia prináša, je založený na metóde britského duševného trénera Tonyho Buzana, ktorý priniesol niekoľko teórií o tom, ako sa efektívne učiť a zapamätať si naučené údaje. Jeho teória “Use Your Memory” hovorí o tom ako efektívne využívať viacero zmyslov popri učení naraz a predstavuje metódu “100 najčastejšie používaných slov”, na ktorej je založená aj aplikácia Lingibli. V tejto aplikácii nájdete už spomínaných 100 slov z každého jazyka, dokopy v 200 vetách a užitočných frázach, ktoré vám pomôžu naučiť sa nové slovíčka v kontextoch.

Pri učení s touto aplikáciou môžete využívať aj akési nálepky (label-y) slov, ktoré pozostávajú z QR kódu a popisu slova. Tieto nálepky si môžete umiestniť na nábytok v kancelárii či doma alebo si ich len vytlačiť a postupne prezerať, čím zefektívnite vašu výučbu pomocou viacerých zmyslov. Nálepky sú veľké približne ako kreditná karta, takže ich budete môcť nosiť v peňaženke či v kabelke. Lingibli je jediná aplikácia na celom svete, ktorá využíva na výučbu aj takúto papierovú formu slov, ktorú si môžete zobrať vždy so sebou a učiť sa tak aj bez samotnej aplikácie. Po zoskenovaní kódu na vytlačenej nálepke si môžete vypočuť správnu výslovnosť daného slova. Okrem vizuálnych pomôcok môžete využívať aj audio nahrávky s výslovnosťou, ktoré si môžete napríklad prehrávať počas cesty z práce domov.

Lingibli nálepky môžete využiť ako doma, tak aj v zahraničí či pri hre s deťmi, ktoré môžu nálepky napríklad hľadať po dome a popri tom sa takisto učiť. Na webstránke Lingibli si môžete nálepky vo všetkých jazykoch stiahnuť úplne bezplatne. Nálepky si môžete dať poslať na e-mail aj priamo v aplikácii.

Idea aplikácie Lingibli a vyjadrenia autorov

“Ľudia majú tendenciu váhať pri začatí štúdia nového jazyku z rôznych dôvodov, aj keď by to mohli milovať.”


Milan Schnorrer (Executive Partner @ Lingibli s.r.o.) sa počas štúdií v Holandsku stretol s nevôľou učiť sa domáci jazyk:

” Počas štúdií v Holandsku som sa chcel naučiť rozprávať po holandsky, no nechcel som míňať veľa peňazí za knihy, ktoré nikdy neotvorím a kurzy, ktoré by som zrejme nikdy nenavštívil. Samozrejme som sa naučil, ako si objednať pivo a nejaké tie vulgárne slová (ako všetci :-) ), no to bolo za 2 roky všetko. ”

Jeho kolega Raffael Kellner bol konfrontovaný opačným problémom. Chcel sa naučiť hovoriť po slovensky, no nenašiel žiadne knihy, ktoré by podporili jeho “misiu”:

” Zatiaľ, čo som hľadal knihy vhodné na výučbu slovenčiny, našiel som knihu Tonyho Buzana. Tá ma inšpirovala k stvoreniu Lingibli. “

Lingibli v skratke

Aplikácia Lingibli, ktorá je dostupná bezplatne na Android Markete ponúka nasledovné vlastnosti a funckie:

  • výučba slov v jazykoch arabčina, katalánčina, čeština, dánčina, nemčina, gréčtina, angličtina, španielčina, fínčina, francúzština, taliančina, holandština, nórčina, poľština, portugalčina, ruština, švédčina, turečtina,
  • výučba jazykov na základe metódy Tonyho Buzana, kde sa využíva najčastejšie používaných 100 slov,
  • Lingibli nálepky (značky) umožňujú po zoskenovaní QR kódu prehrať v aplikácii výslovnosť slova,
  • učenie sa všetkými zmyslami naraz,
  • 100 konverzačných fráz, ktoré pomáhajú pri zapamätaní si slov v kontexte,
  • 100 viet, ktoré pomáhajú rozšíriť vašu slovnú zásobu (ku každému slovu 5 viet),
  • pomocou jedného kliknutia si môžete prehrať všetkých 200 fráz a viet a tak sa naučiť rýchlejšie výslovnosť daných slov.

 


Bezplatná verzia aplikácie
Lingibli ponúka len niekoľko základných slov na učenie. Plnú verziu si môžete dokúpiť za 3,99 € pomocou in-app nákupu, čo nie je až tak veľká suma za tak výborne prepracovaný projekt a nápaditú myšlienku, nemyslíte ? :) Ak máte skúsenosti s touto aplikáciou, podeľte sa s nami o váš názor v komentároch.

Update: Pridali sme všetky podporované jazyky, stačí si len stiahnuť PDF, vytlačiť štítky a začať s učením nového cudzieho jazyka :)

 

Lingibli
Lingibli
Verzia 6 (6. 3. 2012)
Veľkosť 3,3 MB
2.1+

Zadarmo

Zdroj: Lingibli.com

Disqus Comments Loading...