Mio Slice kašle na vaše kroky a zameriava sa na tep srdca | CES 2017

Minulý rok prišiel na výstavu CES 2017 americký startup Mio Global so zaujímavou ideou – vytvoriť fitness náramok, ktorý nebude primárne založený na monitorovaní krokov. Vďaka pokročilej technológii merania tepu, ktorú túto spoločnosť ponúka, sa tak očakávalo práve zameranie sa na srdce a jeho pulz. A tak sa aj stalo. Na CES 2017 predstavilo Mio nový náramok Mio Slice, ktorý zatiaľ nemá konkurenciu.

Na monitorovanie fitness stavu používateľa totižto Mio Slice používa úplne novú technológiu nazývanú PAI – Personal Activity Intelligence. Ide o akési skóre, ktoré je vyhodnocované na základe vášho tepu. Bodové hodnotenie funkcie vášho srdca pritom nie je len hocijakým technologickým výstrelkom a vychádza z vedeckej štúdie, ktorá prebiehala v Nórsku v rokoch 1984 až 2008. Tá pojednáva o korelácii medzi vysokým tepom srdca a zvyšujúcim sa kardiovaskulárnym rizikom.

Náš tip
Všetky články z výstavy CES 2017 nájdete na tomto odkaze

V skratke sa dá povedať, že Mio nepočíta prejdené kroky, ale aktivitu vášho srdca, ktorá lepšie zachytáva celkovú dennú “námahu”. Náramok Mio Slice sa bude dať kúpiť za 129 dolárov a na trh príde v 4 farebných verziách. Samozrejmosťou je prepracovaná mobilná aplikácia, ktorá by mala byť dostupná pre iOS aj Android. Okrem toho Mio na CES 2017 ukázalo aj samostatný senzor tepu srdca Link 2 (za neznámu cenu) a špeciálnu aplikáciu pre Apple Watch, ktorá dokáže rovnako vyhodnocovať PAI.

Zdroj: TheVerge

Disqus Comments Loading...