Microsoft v Nemecku vyhral v súdnom spore nad Motorolou

Na svete sú len dve spoločnosti, ktoré dokážu zarobiť na súdnych sporoch. Tou prvou je Apple, ktorý so striedavými úspechmi ťaží proti Samsungu a druhou spoločnosťou je Microsoft, ktorý si tentoraz zobral na mušku Motorolu.

Zdá sa však, že Microsoft mieril presne a spoločnosť Motorola začne platiť Microsoftu licenčné poplatky. Krajský súd v Mannheime, Nemecko, totiž rozhodol, že Android zariadenia spoločnosti Motorola využívajú patent FAT súborového systému, ktorý vlastní práve spoločnosť Microsoft. Microsoft v tomto súdnom spore vymáha približne 10 miliónov EUR a chce zablokovať predaj výrobkov s Androidom spoločnosti Motorola v Nemecku. Taktiež Motorolu žaluje za nešpecifikované ujmy, ktorými utrpel operačný systém Windows Phone.

Aj keď Motorola nebude stáť so založenými rukami, pravdepodobne sa bude chcieť dohodnúť na používaní FAT súborového systému za licenčné poplatky. Navyše, môže argumentovať tým, že FAT je voľne dostupný súborový systém.

Všetko však naznačuje tomu, že Motorola sa zaradí do širokej rodiny Android výrobcov, vrátane HTC, Samsungu a Google, ktoré budú musieť svoj úspech zdieľať finančnými odvodmi s jednou “z konkurenčných, patentových spoločností”, tentoraz v hlavnej úlohe s Microsoftom.

Zdroj: PhoneArena

Disqus Comments Loading...