Ludicrous Speed Upgrade pre Tesla Model S robí auto ešte rýchlejším

Elon Musk znovu zaskočil svojich fanúšikov, pre ktorých pripravil skutočnú lahôdku. Nový Ludicrous Speed Upgrade pre automobil Tesla Model S prináša zlepšenie zrýchlenia z 0-100 km/h a aj na 250 km/h, pričom už doteraz bol automobil skutočne rýchly a teraz bude ešte rýchlejší. Ak si ale takýto luxus budete chcieť dopriať, pripraviť si budete musieť peknú kôpku peňazí.

Nový upgrade si budú môcť zaobstarať majitelia modelu P85D. Z rýchlenie z 0 na 60 mph (cca 100 km/h) kleslo na iba 2,8 sekundy a štandardnú štvrť-míľovú trasu zvládne vylepšený Model S za 10,9 sekundy. Rýchlosť 250 km/h by mala prísť približne o 20 % rýchlejšie, čo je tiež výrazne zlepšenie. Elon Musk dodal, že upgrade bude k dispozícii aj pre pripravovaný Model X, no tento je od Modelu S asi o 10 % ťažší, a tak môžeme očakávať o čosi nižšie čísla.

Samotný upgrade bude pritom stáť 10 000 USD a novinka bude vyžadovať aj zvýšenie kapacity batérie na 90 kWh, čo samo o sebe predstavuje sumu 3 000 USD. Ak sa ale na to zákazníci dajú, Musk sľubuje zrýchlenie vyššie, ako pri voľnom páde, keďže pri zašliapnutí pedálu sa dostanete na úroveň až 1,1 G. Pre niektorých zákazníkov tak môže ísť o zaujímavé oživenie svojho Modelu S, no pre väčšinu pôjde zrejme o zbytočnosť. Novinku môžeme zrejme brať ako ďalší dôkaz toho, že Tesla sa snaží naďalej prekonávať svoje možnosti a posúvať technologický priemysel stále ďalej.

Zdroj: The Verge

MojAndroid.sk spustil nový portál o elektromobiloch a hybridoch – www.eAutoPortal.sk
Disqus Comments Loading...