LG pripravuje vlastný 8-jadrový procesor. Objaviť sa má v budúcich zariadeniach

LG údajne testuje vlastný procesor, ktorý má niesť označenie Odin. Správy o ňom sa objavili už dávnejšie a spomínalo sa aj jeho použitie v súčasnej vlajkovej lodi spoločnosti. Nakoniec to však LG pravdepodobne nestihol a vydanie smartfónu s vlastným procesorom odložil. Podľa najnovších správ však od jeho vývoja neupustil a chce ho použiť v nástupcoch súčasných vlajkových modelov smartfónu LG G2 a tabletu LG G Pad.

Náš tip
Qualcomm predstavil Snapdragon 805. Taktovaný je na 2,5 GHz, prehrá aj Ultra HD video

Na fotografii súčasná vlajková loď LG G2

Ako informuje DigitalTimes.co.kr, LG pripravuje štvor a osemjadrovú verziu procesora s architektúrou Cortex-A15. Viacjadrová konfigurácia by mala prísť v rozložení jadier  big.LITTLE, čo znamená, že štyri jadrá budú typu Cortex-A15 taktované na frekvenciu 2.2 GHz. Zvyšné štyri budú aktívne pri menej náročných operáciach a pôjde o Cortex-A7 jadrá s maximálnym taktom 1,7 GHz. Ako grafický čip má byť použitý Mali-T604/T624 (pri 4-jadrovom čipe) a T720/T760, ktorý ARM oznámil len niekoľko týždňov dozadu. Výroby nových procesor sa má zhostiť taiwanský výrobca kremíkových čipov TSMC.

Menej výkonný procesor má byť použitý spoločnosťou predovšetkým v jeho inteligentných televízoroch. Výkonnejšieho súrodenca chce použiť v smartfónoch a tabletoch. Samozrejme, treba ešte počkať na oficiálne prehlásenie od LG alebo ďalší únik informácií, ktoré by tieto správy potvrdili.

Zdroj: unwiredview

Disqus Comments Loading...