Drony pre každého? Nakupujte ich v Číne

Čína je dnes jedným z najväčších trhov, kde sa ročne predajú milióny smartfónov, tabletov a najrôznejších gadgetov. Nie je preto prekvapivé, že práve v čínskych e-shopoch nájdeme stovky produktov, ktoré by ste u nás hľadali len márne. Navyše, tieto sa často chvália nízkou nákupnou cenou, ktorá častokrát podlieza všetko to, čo môžete kúpiť na našom domácom trhu. Samozrejme, nakupovanie z Číny môže so sebou niesť určité úskalia, vo väčšine prípadov je však nákup a doručenie tovaru úplne bezproblémové. Aj preto sme sa vám rozhodli priniesť výbery zaujímavých zariadení a príslušenstva z Číny, ktoré vyberáme z e-shopu GearBest a Everbuying.

Náš tip
Ďalšie časti série Vyberáme z Číny nájdete na tomto odkaze

Náš tip
Vyberáme príslušenstvo a technologické vychytávky z Číny do 10$ #4

Dnes sme sa rozhodli pre vás vybrať drony s cenou do 250 dolárov. V čínskom obchode GearBest ich nájdete skutočne veľa a preto sme  vybrali tie, ktoré najviac zaujali nás.

M9912 H7 RC Quadcopter

Miniaturný dron, ktorý je vďaka svojej cene určený skutočne pre každého. Za približne 17 dolárov získate diaľkovo ovládaný stroj, ktorý vie letieť do všetkých smerov a ponúka aj eso v podobe 360-stupňových vývrtiek. Vo výbave tohto drona nechýba gyroskop pre udržiavanie stabilného letu a jeho rozmery ho umožňujú zobrať skutočne všade. Vstavaná batéria zabezpečí 6-7 minút letu, pričom dosah činí 25-30 metrov. Bonusom je vstavaná LED, ktorá poslúži ako svetlo pre lepšiu orientáciu pri nočnom lietaní. Dron do dlane zakúpite v obchode GearBest za 17 dolárov.

JUNCHENG 3015

Funkciami podobný, no dizajnom a spracovaním mierne odlišný dron JUNCHENG 3015, ponúkne podobne ako predchádzajúci dron, letový čas 5-6 minút, pričom nabíjanie trvá 30 minút. Dosah ovládania je 30-50 metrov a dron disponuje tiež vlastným LED osvetlením, ktoré vám umožní lietať  aj v noci. Ani tu nechýba vybavenie v podobe gyroskopu, 360-stupňových manévrov a RC ovládača. To všetko za približne 22 dolárov z e-shopu GearBest.

JJRC H31 Waterproof Drone

Ak si priplatíte niekoľko dolárov navyše, získate dron, ktorý ponúka opäť niečo navyše. Okrem toho, že veľkosťou sa už môže porovnávať s bežnými komerčnými dronmi, tak sa môže pochváliť aj odolnosťou voči vode. Modelu JJRC H31 tak nebude prekážať ani dážď alebo kúpeľ v jazere či na kúpalisku. Ovládanie je stále realizované pomocou RC ovládača v pásme 2,4GHz, doplnený je však o LCD displej, ktorý pilota informuje o základných parametroch. Plusom je, že dron má vymeniteľnú batériu, takže si môžete kúpiť niekoľko záložných batérií a lietať v podstate bez väčších obmedzení. Letový čas je na jednu batériu obmedzený na 8-10 minút, dosah je na úrovni 70-80 metrov. Okrem toho, zaujímavosťou tohto modelu je, že vie dokonca lietať aj s poškodenými vrtuľami, a to, že nemá prednú alebo zadnú stranu, ale ovládanie sa vie prispôsobiť podľa toho, ako je otočený k pilotovi. Cena za takto vybavený dron nie je vôbec vysoká a v e-shope GearBest si ho môžete zakúpiť za 32 dolárov. Čo všetko taký dron dokáže môžete vidieť aj na videu.

i Drone i6s

i Drone i6s ponúka namiesto štyroch až 6 motorov, ktoré sú zárukou stabilného letu a rýchlosti. Ide o prvý dron v našom výbere, ktorý disponuje aj vlastnou kamerou, takže let si môžete natočiť a neskôr pozrieť napríklad na počítači. Rozlíšenie snímača je síce len 2Mpix, pre občasné vytváranie záberov však postačuje. Dosah ovládania siaha do vzdialenosti 20-30 metrov a jeho výdrž je približne 5 minút. Čím dron okrem kamery vyniká je aj prítomnosť kompasu, ktorý môže poslúžiť pre ovládanie aj mimo očný kontakt a jeho bezpečný návrat späť. Cena dronu je 40 dolárov, kúpiť sa dá v obchode GearBest.

JXD 510G

Dostávame sa na cenovú hranicu na úrovni 100 dolárov a tu sa už na dronoch začínajú objavovať také funkcie, ako automatické držanie výšky letu, či dokonca bezdrôtový prenos videa z kamery umiestnenej na dronovi. Presne tieto funkcie ponúka aj model JXD 510G, ktorý disponuje 2Mpix HD kamerou, systémom pre návrat domov, automatickým pristávaním, či dosahom 100 metrov a časom lietania na úrovni 8-10 minút. Súčasťou balenia je aj FPV displej (first person view), ktorý vám v takmer reálnom čase sprostredkuje to, čo pred sebou vidí dron. Za takéto vybavenie je cenovka stále veľmi lákavá, a to na úrovni 83 dolárov. Dron JXD 510G si môžete kúpiť v e-shope GearBest.

TAROT 130 TL130H1

Ak patríte k technicky zdatnejším používateľom a so svojim dronom sa chcete tak povediac trochu pohrať, tak je tu pre vás pretekársky dron Tarot 130. Ten prichádza v miniatúrnom prevedení s otvorenou konštrukciou, ktorá sa dá jednoducho demontovať. V balení nenájdete batériu ani FPV monitor, ktorý je pre využitie plného potenciálnu tohto drona jeho neoddeliteľnou šúčasťou. Pred kúpou teda poriadne porozmýšľajte o tom, či je tento dron pre vás vhodnou voľbou. Jeho cena, bez akéhokoľvek ďalšieho príslušenstva, je v  obchode GearBest 142 dolárov.

Syma X8HG RC Drone

Dron Syma poteší svojou výbavou v podobe kvalitnejšej 8Mpix kamery, ktorá dokáže natáčať video v rozlíšení HD. Okrem toho, vie udržiavať výšku letu a vo vzduchu sa udrží po dobu 10 minút. Dosah vysielača je 100 metrov. Súčasťou balenia je samozrejme ovládač, niekoľko náhradných vrtulí, ako aj nabíjačka a batéria. Cena drona Syma X8HG RC je 192 dolárov. Kúpiť sa dá v obchode GearBest.

 

 

Walkera – Runner 250 Advance

Technológiami nabitý dron, ktorý má za svoju cenu skutočne čo ponúknuť. Walkera – Runner 250 poskytuje pilotovi ďaleký dosah na rozmedzí 1 kilometra, pričom maximálna rýchlosť môže dosahovať až 40 km/h a vo vzduchu vydrží 10-13 minút. Vo výbave nájdete tiež GPS modul, ktorý sa postará o presné umiestnenie drona podľa GPS súradníc. Okrem toho sa môžete tešiť aj na podporu prenosu real time videa, a to prostredníctvom 12 Mpix kamery, ktorá dokáže natáčať aj Full HD video. Balenie v cene 238 dolárov obsahuje všetky potrebné komponenty, chýbajú mu však moduly pre prenos OSD informácií (onscreen system display), prenos videa a FPV okuliare. Za verziu drona, ktorá umožní prenos videa a bude obsahovať aj okuliare, si priplatíte a zaplatíte za ňu už viac ako 700 dolárov.

Disqus Comments Loading...